Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencileri, 60 ülkeden 13 binden fazla lise öğrencisiyle birlikte Uluslararası CERN Masterclass’ta parçacık fiziğinin gizemlerini çözmeye çalıştı. Akademisyenlerin rehberliğinde bilimin izini süren TAC öğrencileri, etkinliğin sonunda Tarsus’tan bilimin kalbi Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ne (CERN) video konferans ile canlı olarak bağlandı.
Tarsus Amerikan Koleji (TAC) öğrencileri, Uluslararası CERN Masterclass’a katılarak parçacık fiziğinin gizemlerini çözmeye çalıştı. Uluslararası CERN Masterclass etkinliği; SEV Genel Müdürü Prof. Dr. Güray Erkol, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bora Işıldak, Celal Bayar Üniversitesi'nden Doç. Dr. Alper Hayreter ve Bursa Teknik Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Dağ'ın katılımıyla gerçekleşti.
Her yıl 60'tan fazla ülkeden 13 binin üzerinde lise öğrencisinin katıldığı, önde gelen bilim insanlarının ders verdiği Uluslararası CERN Masterclass’ın bu yıl 20’ncisi düzenlendi. Genç zihinleri bilim ve keşifle buluşturarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye katkı sağlayan etkinliğin katılımcıları arasında Tarsus Amerikan Koleji öğrencileri de yer aldı.
TARSUS’TAN BİLİMİN KALBİNE BAĞLANDILAR
TAC öğrencileri, etkinlik boyunca dünyanın dört bir yanından binlerce öğrenciyle birlikte bilim insanlarının verdiği dersleri dinlediler. Akademisyenlerin rehberliğinde çeşitli derslere katılarak parçacık fiziğinin derinliklerine indiler. Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nin (CERN) verilerini kullanarak parçacık fiziğine yönelik ölçümler, deneyler ve analizler yaptılar. Uluslararası etkinliğin sonunda TAC öğrencileri, Tarsus’tan bilimin kalbi CERN’e canlı olarak video konferans ile bağlandılar. Canlı bağlantı sırasında katılımcılarla birlikte yaptıkları çalışmaların sonuçlarını ve deneyimlerini paylaştılar.