Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
4 Eylül 2015 Cuma, 13:07

TARSUS’ta Rasim Dokur Caddesi üzerinde iki sekiz katlı binanın arasına açılan temel çukuru, bitişikte bulunan binanın temel duvarının ortaya çıkmasına neden oldu. Bitişik binanın temel duvarında çöküntüye neden olan çukur nedeniyle çevre sakinleri tedirginlik yaşamaya başladı.

 

Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, Özer Firması tarafından inşa edilecek binanın temel çukurunun açılması ile yan tarafta bulunan iki çok katlı binanın temel yapılarının ortaya çıktığını ve olası bir yer sarsıntısında temellerin daha büyük zarar görmesinden dolayı endişe duyduklarını söylediler.

 

Çukur açılmasından sonra zaman zaman toprak kaymalarının da yaşandığı bölgede altyapının kısmen zarar gördüğünü savunan vatandaşlar, elektrik kablolarının açıkta olduğunu vurgulayarak, olası bir facianın yaşanmasından korku duyduklarını ifade ettiler.

 

Firma yetkililerini çukur açılması sırasında ve daha sonrasında gerekli tedbirleri almamakla suçlayan vatandaşlar, söz konusu alanda bir an önce gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını dile getirdiler.

 

Aze Tarım