Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
2 Eylül 2015 Çarşamba, 13:51

DÜNYA Barış Günü dolayısıyla Tarsus’ta STK’lar tarafından akşam saatlerinde ortak eylem düzenlenip, ardından basın açıklamasında bulunuldu.

 

Demokratik kitle örgütleri adına Yarenlik Alanı saat kulesi önünde basın açıklaması yapan A. Semra Kabasakal, “Bizler bu ülkede yaşayan halklar, emekçiler, kadınlar, gençler; savaşın ne olduğunu, neye mal olduğunu biliyoruz. Savaş; binlerce insanın ölmesi, anaların gözyaşlarının akması, halklar arasında derin bir kamplaşmanın yaşanması; ortak yaşamın imkânsızlaşması demek” ifadelerini kullandı.

 

Sloganlarında atıldığı eylemde konuşan Kabasakal, “Savaş; bir saltanatın sürmesi uğruna emekçilerin ve yoksulların ekmeğinin küçülmesi, olağanüstü hal koşullarında baskının ve devlet terörünün artması demek. Savaş önce gerçeğin öldürülmesi; gazetelerin talimatla çıkarılması, kalemlerin susturulması, sözün boğulması, silahın konuşması demek.

Savaş göçe zorlanmak, yerinden yurdundan edilmek demek” şeklinde konuştu.

 

Kabasakal, “Son 30 yılda gördük ki savaş kadınlar için taciz, tecavüz, yerinden edilme, dilsizleştirme, yoksullaştırma, eğitimsizleştirme, işsizleştirme, sağlıksızlaştırma, yalnızlaştırma demek.

Seçimlerden yenilgiyle çıkan AKP Hükümeti, bunun sebebi olarak gördüğü kesimlere karşı büyük bir savaş başlatmıştır. Müzakere masasını tek yanlı olarak deviren Hükümet, başta Kürt halkı olmak üzere, Türkiye’nin bütün halkları ve emekçilerine savaş ilan etmiştir.

Saray ve Hükümeti çözüm sürecini iptal etmiş, müzakere masasından kalkmış ve 1990’lı yıllarda olduğu gibi cenaze törenlerinden medet umar hale gelmiştir. Başbakan Davutoğlu halka “evlatlarınızı feda edin” diye seslenirken bu kirli savaş politikalarının etrafında geniş kesimlerin birleşeceğini ummaktadır” dedi.

 

Konuşmanın ardından Avukat Abdulselam Duran, Av. Semra Kabasakal ve Eğitim-Sen Tarsus İlçe Başkanı Yasemin Yücel, barışı simgeleyen beyaz güvercinler uçurdular.

 

Aze Tarım
12. Yenice Barış ve Kültür Festivali Yenice’de Kutlandı