Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
30 Ağustos 2015 Pazar, 15:12

2. Mersin Büyükşehir Belediyesi Karakucak Güreşleri dördüncü gününde Çamlıyayla Zevzek Tepesi’nde yapıldı.

Büyük Taarruz ve Zafer Haftası kapsamında düzenlenen güreşlerde heyecanlı müsabakalar vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile izlendi.

 

Güreşlere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Türklerin en eski sporlarından olan ve yağsız çayır güreşi olarak bilinen Karakucak güreşlerine Türkiye’nin birçok yerinden gelen 270 sporcu katıldı. Çekişmeli müsabakaların yaşandığı er meydanında güreşçiler 13 kategoride galip olabilmek için ter döktü.

 

33 bin 500 TL ödülün verildiği müsabakalarda, başpehlivanlardan Rıza Yıldırım birinci olurken, İsa Göçen ikinci, Baki Şahin ise üçüncü oldu.

 

Öte yandan Çamlıyayla Belediyesi tarafından düzenlenen Şehit Jandarma Er Mustafa Oğuz Futbol Turnuvası’nda dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Turnuvada birinci olan Çamlıyayla Ülkü Ocakları Takımı’na ise ödüllerini MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz verdi.

 

 

Aze Tarım