Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
1 Ağustos 2015 Cumartesi, 10:36

Tarsus  ilçesinde 11 Haziran 2015 tarihinde Kırklarsırtı Mahallesi, Kasım Ekenler Bulvarı üzerinden geçen DSİ kanalında suya giren 2 öğrenicinin boğulma tehlikesi geçirdiğini gören Belediyede yevmiye işçisi olarak çalışan Halil Çakmak, çocukları boğulmaktan kurtarırken, kendisi ise boğulma tehlikesi geçirmişti.

Olay yerinde duran kalbi sağlık ekipleri tarafından tekrar çalıştırılan Çakmak’tan kaldırıldığı hastanede 50 gün sonra acı haber geldi.

Olayda, suda çırpına çocuklardan birini kanalın kenarına iten 49 yaşındaki Halil Çakmak, diğer çocuğu da tutmaya çalıştığında, suyun güçlü akıntısın etkisiyle,  aniden suda batıp çıkmaya başladı.

Çevredeki vatandaşlarında yardıma koşmasıyla her iki çocuk sudan çıkartılırken, suyun için bir anda kaybolan Halil Çakmak’ı aramaya başladılar.

Vatandaşlar ve olay yerine gelen TAR-KUR Ekipleri tarafından sudan çıkarılan Halil Çakmak’a olay yerinde bekletilen 112 Acil Sağlık Ekipleri tarafından, yoğun şekilde kalp masajı ve nefes alması için teneffüs yapıldı.

Duran kalbi çalıştırılan ve hastana de tedavi altına alınan Halil Çakmak, olaydan bir ay sonra yaşama gözlerini yumdu.

Aze Tarım
Tarsus'ta iki hırsız yakalandı