Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
1 Ağustos 2015 Cumartesi, 11:46

ANKARA’da kurulu Tarsuslular Derneği (TADER)’in yeni bir hizmet daha. TADER, Tarsus Şehirlerarası Otobüs Terminali TAŞTİ’de Ankara’daki çeşitli üniversitelere kayıt yaptıracak öğrenciler için “TADER ÖĞRENCİ DANIŞMA MERKEZİ” kurdu. 1 Ağustos-7 Ağustos günleri arasında hizmet verecek merkeze başvuran yeni üniversiteliler Ankara’da kayıt yaptıracakları okullarla ilgili bilgi sahibi olacaklar, hazırlanan broşürlerde kendilerine Ankara’da kolaylık sağlayacak özet bilgilere kavuşacaklar.

Kurulduğundan bu yana kapılarını Tarsus gençliğine açan TADER’in bu hizmetini yine Ankara’da çeşitli üniversitelerde okuyan TADER’li öğrencilerle yürütecek. Merkez’de gönüllü olarak bulunan TADER Gençleri başvuran gençlerimize Ankara ve kazandıkları üniversitelerle ilgili her türlü bilgiyi verecekler.

Tamamen ücretsiz olan bu hizmet hakkında bilgi veren TADER Başkanı Ali Fuat ULAY, “TADER DANIŞMA MERKEZİ’miz, Tarsuslu gençlerimiz için bir hizmet kapısıdır. Ailelerinden ilk kez ayrılacak yeni üniversite gençliğimiz için bir kolaylık sağlamak istedik. Ankara’da onların aileleri olmak için bu hizmeti sunduk. Yaklaşık 2 yıldır faaliyetlerini sürdüren TADER Öğrenci ve Gençlik Komisyonu’muzun desteğiyle yaptığımız bu çalışma ile yeni üniversiteli gençlerimizi de TADER çatısı altındaki ailemizde  görmek istiyoruz. Ankara’da yeni bir yaşama başlayacak öğrencilerimizle TADER’de buluşmaya bekliyoruz. Üniversite yaşamlarında başarılı olmalarını dileyerek hepsinin Tarsus’a faydalı bir birey olarak dönmelerini istiyorum” dedi.

TADER Öğrenci ve Gençlik Komisyonu Başkanı, Ankara Hukuk Fakültesi öğrencisi Ali ATAY’da, “TAŞTİ’de 1-7 Ağustos günleri arasında hizmete açık kalacak TADER ÖĞRENCİ DANIŞMA MERKEZİ,yle üniversiteyi yeni kazanan Tarsuslu gençlerimize Ankara’da sahip çıkmak, onlarla Ankara’daki üniversite yaşamlarını paylaşarak yanlarında olmak için bu hizmeti sunuyoruz. Derneğimiz TADER her zaman biz gençlerin yanında oldu, bize sahip çıktı, başımız sıkıştığında her zaman bizimle olarak Tarsuslu gençlerimizi aynı çatıda buluşturdu. Derneğimiz, Tarsuslu gençler olarak birbirimizden habersiz yaşadığımız Ankara’da bizi bir araya getirerek kaynaştırdı” şeklinde konuştu.

 

Aze Tarım