Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
1 Ağustos 2015 Cumartesi, 14:56

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, hakkındaki yasama dokunulmazlığının kaldırılması için Meclise gönderilen fezlekeye ilişkin, yürütülen bir soruşturmayla ilgili fikir beyan ettiğini belirterek, "Şimdi beni toplam 6 yıla kadar hapis ile cezalandırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyorum. Boşa uğraşmayın" dedi.

Atıcı, CHP Mersin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Mersin Adliyesi önünde basın özgürlüğünü savunmak için katıldığı bir basın açıklamasından dolayı hakkında fezleke düzenlendiğini söyledi.

Olayı komik bulduğunu ifade eden CHP’li Atıcı, "Bugüne kadar Adliye binası önünde pek çok basın açıklaması yaptık, gerekirse de yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Milletvekili Atıcı, hakkında ikinci bir fezleke daha düzenlendiğini belirterek, şöyle devam etti: "Milletvekili olarak bana yöneltilen suçlardan birisi de bazı basın organları ve gazetecilere karşı İstanbul merkezli olarak yapılan bir operasyonun 'haksız ve hukuksuz' olduğunu söyleyerek, operasyon yapanları hedef göstermekmiş. Yürütülen soruşturmalar hakkında fikir beyan etmek, yapılanı demokratik şekilde protesto etmek ne zamandan beri hedef göstermek olmuştur? Bu suçlamaların, toplumsal muhalefete yapılan baskıyı arttırmak ve gündemi başka alanlara kaydırmak için bahane olduğu anlaşılıyor."

Hakkındaki iddiaların, koalisyon çalışmalarının sonuna yaklaşıldığı günlerde gündeme getirilmesini manidar bulduğunu vurgulayan Atıcı, hakkında toplamda 6 yıla kadar hapis cezası istendiğini anlattı.

Atıcı, dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana olduğunu vurgulayarak, "Dokunulmazlıkları kaldıralım. Milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı dışında hiçbir ayrıcalığı olmasın. Şimdi beni toplam 6 yıla kadar hapis ile cezalandırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyorum. Boşa uğraşmayın. Ne yaparsanız yapın, neye mal olursa olsun, doğru bildiğim yolda yürümeye devam edeceğim" dedi.

Toplantıya CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, yöneticiler ve partililer katıldı.

Aze Tarım