Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
29 Temmuz 2015 Çarşamba, 17:47

TARSUS Kaymakamlığı’ndan açıklama yapılarak, son günlerde tüm ülkede olduğu gibi Tarsus’ta da etkili olan hava sıcaklığına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Mersin Vali Yardımcısı ve Tarsus Kaymakam vekili Cezmi Türk Göçer imzasıyla kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen, ayrıca kamuoyuna duyurulan açıklamada, “Adana Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nün son analiz ve tahminlerine göre yurdumuzda etkili olan sıcak hava dalgasının devam edeceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.

Akdeniz kıyı kesimlerinin deniz üzerinden esen rüzgarlarla birlikte nem oranı artacağından en yüksek hava sıcaklıklarının tahmin edilen sıcaklıklardan 7-10 derece daha fazla hissedileceği belirtilmektedir.

Vatandaşlarımızın sıcak havadan ve güneş çarpmasından korunması için mümkün olduğunca güneşten korunması, gölgede bulunmaları ve zorunlu olmadıkça 10-166 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları gerekir” denildi.

 

Aze Tarım
Mersin açıklarında 5.2'lik deprem