Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
27 Temmuz 2015 Pazartesi, 15:31

Tarsus İlçesi'nde, geçtiğimiz hafta Suruç'ta meydana gelen canlı bomba saldırısını protesto için düzenlenen ve olayların çıktığı gösterilere katılanlara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 kişi adliyeye sevkedildi.

Konuyla ilgili edinilen bilgiye göre, Mersin'den takviye gelen ekipler ile Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, eylemlerin yoğun şekilde gerçekleştiği Gazipaşa, Tozkoparan Zahit, Barbaros, Bağlar, Şahin ve Fahrettinpaşa mahallelerinde izinsiz gösterilere katılan, yönlendiren ve yardım edenlere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 21 kişinin ifadeleri bugün tamamlandı. Sevk sırasında bazı şahısların güldükleri görüldü.

İfadelerinin alınmasından sonra 21 eylemci, sıkı güvenlik önlemleri altında polis araçlarına bindirilerek, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere önce Devlet Hastanersine ve ardından, Adliyeye sevkedildi.

Operasyonda 7 av tüfeği, 198 fişek, 10 tabanca mermisi, örgütsel yazılı doküman ve örgütsel bilgilerin yer aldığı 1 bilgisayar ele geçirilmişti.

Aze Tarım