Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
4 Temmuz 2015 Cumartesi, 16:08

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Hz. Daniyal Makamı Meydanında hergün 6 bin kişiye  3 çeşit sıcak yemek verdiklerini, bu iftarların Tarsus’un kardeşliğine ayrı bir güzellik kattığını söyledi.

Tarsus  Belediye Başkanı Şevket Can, Hz. Daniyal Makamı Meydanında Mersin Milletvekili Baki Şimşek, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve basın mensuplarına iftar verdi.

Eshab-ı Kehf İlahi Grubunun okuduğu ilahilerle başlayan program okunan dua ile devam etti.

Okunan ezanın ardından alanı dolduran binlerce kişi hep birlikte yapılan duaya amin diyerek oruçlarını açtılar.

Program sonunda söz alan Belediye Başkanı Şevket Can, hergün 6 bin kişiye yemek verdiklerini söyledi.

Başkan Can, “Ramazan ayının başlamasıyla her gün Hz. Daniyal Makamı Meydanında yani şuan bulunduğumuz meydanda 6 bin insanımıza 3 çeşit sıcak yemek dağıtıyoruz. Aynı zamanda sabahları da bin kişilik sahur veriyoruz.

Bizim her gün 6 bin Tarsuslu vatandaşlarımızla birlikte iftar yaptığımız sofralarımız oldukça bereketli oluyor. Bu iftar programları Tarsus’un kardeşliğine, birliğine ayrı bir hava ve güzellik katmaktadır. Birlik ve beraberliğimiz bundan sonra da devam edecektir. Mübarek Ramazan ayının sizlere, memleketimize, ülkemize ve tüm dünyaya barış, huzur, sevgi ve kardeşlikler getirmesini temenni ediyorum.

Allah yaptığımız ibadetleri kabul eylesin” dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Can, konuklarla çay içip, sohbet etti.

Aze Tarım