Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
3 Temmuz 2015 Cuma, 09:09

TARSUSLU emekli İngilizce öğretmeni olan ve Mersin’de yaşayan Nuray Öngeç, söz ve müziği kendisine ait olan “Tarsus” isimli şiirinden yola çıkarak aynı isimde oluşturduğu şarkısını, stüdyo da kayda aldırarak Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a armağan etti.

Eşi emekli Cumhuriyet Savcısı Seyfi Öngeç’le birlikte Başkan Şevket Can’ı makamında ziyaret eden Nuray Öngeç, “Ben Tarsus aşığı bir insanım. Ömrüm boyunca uğraş verdiğim resim, şiir ve müziğe emekli olduktan sonra daha fazla zaman ayırma fırsatı buldum. ‘Tarsus’ adını verdiğim 6 kıtadan oluşan şiirimin 4 kıtasını kullanarak aynı isimde bir şarkı yaptım. Şarkının söz ve müziği bana ait. Sitsek stüdyosunda hazırlanan şarkının aranjörü ve solisti Selçuk İspir. Amacım kentim için bir şeyler yapmaktı. Bu çalışma geliştirilebilir. Şarkımı, Belediyemize hediye etmek istedim” dedi.

Başkan Şevket Can ise böyle bir çalışmayı hayata geçirdiği için Nuray Öngeç’e teşekkürlerini iletti. Şarkıyı dinleyen Başkan Can, konuyla yakından ilgileneceğini sözlerine ekledi.

 

Aze Tarım
Tarsus İdmanyurdu'nda Transfer Çalışmaları