Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
28 Ekim 2011 Cuma, 17:40

(07-02-2011)  CUMHURİYET Halk Partisi’nden (CHP) Mersin Milletvekili Aday Adayı olacağı ifade edilen Tarsuslu Avukat Ali Mahir Başarır, çalışmalarına başladı.
 
İstanbul’da genç yaşına rağmen, Mersin bölgesinin ‘Dost Kapısı’ olarak bilinen Avukat Ali Mahir Başarır’ın Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde Mersin’den Milletvekili aday adaylığı konusunda sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri başta olmak üzere çok sayıda heyetlerle görüşmeye başladığı öğrenildi.
 
Geldiği günün akşamı Mersin’de yayın yapan Kanal 33 televizyonuna canlı yayına davet edilen Başarır ve Fatih Alkar’ın programına katıldı.
 
Fatih Alkar’ın Mersin bölgesi ile dünya gündemine ilişkin soruları ile AKP Hükümetinin Türkiye’yi nereye götürmekte olduğu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut konumuna ve seçimlerin muhtemel sonuçlarına yönelik sorularına cevaplayan Ali Mahir Başarır’ın, Haziran ayı içerisinde Türkiye’nin geleceğini belirleyecek çok önemli bir genel seçim yaşanacağını ve seçimin Türkiye Cumhuriyeti için bir dönüm noktası olacağını kaydetti.
 
Başarır, “Bu seçimde, tüm olumsuzluklara ve her türlü antidemokratik uygulamalara karşı, vatandaş sorumluluğumuzu en doğru bir şekilde yerine getirmek gibi tarihsel bir görevle karşı karşıya bulunuyoruz. Oyumuzun değerini bilerek, bir tek oyun bile, Cumhuriyetimizin geleceği için ne kadar önemli olduğunu kavramalıyız. Bu nedenle Türkiye’nin geleceğini, büyük önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin geleceğini düşünerek, halkımızı bu konuda uyarmaya ve tercihlerini laikliğin ve cumhuriyetin teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne oylarıyla destek vermelerini sağlamalıyız, sağlatmalıyız.. AKP iktidarının Türkiye’yi ne hale getirdiğini hep birlikte görmekteyiz. Cumhuriyetimizin temelleri sarsılmakta,  “İleri Demokrasi” kandırmacısıyla her türlü anti demokratik uygulamalar yapılmakta ve daha da vahim olanı ülkemiz tek parti yönetimine götürülmeye çalışılmaktadır. Oysa AKP, 8 yılda Türkiye’deki her kesimi sefalete sürüklemiş ve Türkiye’yi hızla karanlığa doğru götürmektedir. AKP iktidarından tek kurtuluş yolu CHP’nin iktidar olmasıdır. Çünkü CHP, Türkiye’nin aydınlık geleceğidir’ diyerek düşüncelerini ifade etti.
 
Ali Mahir Başarır, önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Mersin İl, Tarsus ve diğer ilçe teşkilatlarını ziyaret edeceği bildirildi.
 
Tarsus Akdeniz Gazetesi

Aze Tarım