Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
22 Temmuz 2016 Cuma, 12:57

Hakan BULUT/TARSUS

 

DARBE girişiminin başarısızlığa uğramasının ardında yatan gerçekler bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor.

 

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, FETÖ’cülerin kalkıştıkları darbe girişiminin başarısızlığa uğramasını sağlayan kahramanlık hikayelerinden biri de Mersin’in Tarsus İlçesinde yaşandı.

 

Daha önce Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı görevini sürdürürken rütbe yükselmesi ile Mersin İl Jandarma Alay Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Komutanı olan Yarbay Bahadır Kazım Ersoy, 15 Temmuz gecesi daha olayın yaşandığı ilk dakikalarda, önceden görev yaptığı Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelerek, buradan Kaymakam Bekir Atmaca’yı arayıp, TSK içinde yuvalanmış bir grubun darbe girişiminde bulunduğunu söyledi ve telefonda yaptığı konuşmada devlete ve TSK’ya bağlılığını göstererek “İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personelimiz ve ben emrinizdeyim sayın Kaymakamım” ifadelerini kullandı.

 

Yarbay’ın bu hareketi ve vatandaşın duyarlılığı ile Tarsus’ta her hangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

 

Akdeniz Bölge Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan’ın, İl Emniyet Müdürlüğünü ve Jandarma Komutanlığını Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülke yönetimine el koyduğunu ve kendisinin de sıkıyönetim garnizon komutanı olduğunu belirterek Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve İlçe Kaymakamlarının gözaltına alınmasını istediği dakikalarda Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca’yı arayarak “Emrinizdeyim sayın Kaymakamım” diyen Yarbay Bahadır Kazım Ersoy’un bu davranışını, basın toplantısı düzenleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can anlattı.

 

Belediye Başkanı Şevket Can, 15 Temmuz gecesi Kaymakam Atmaca ile telefonda görüşerek İlçe Jandarma Komutanlığı’nda bir araya geldiklerini ve Yarbay Bahadır Kazım Ersoy’un da yaptığı her hareketle devlete olan bağlılığını gösterdiğini söyledi.

 

Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca’da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, hareketinden dolayı Yarbay Ersoy ve İlçe Jandarma Komutanlığında görevli tüm personele teşekkürlerini iletti.

Aze Tarım
Erdal Turgut: “Darbe Girişimini ve Destekçilerini Şiddetle Kınıyoruz