Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
24 Nisan 2018 Salı, 09:37

Türkiye Rotary Kulüpleri, Mersin’in Tarsus ilçesinde 250 dekar alanda 10 bin fidanlı Rotary Hatıra Ormanı kurulması için fidan dikimine başladı.

Tarsus Rotary Kulübü’nün Orman Bakanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü ve Tarsus Orman İşletmesi nezdinde yaptığı girişimler sonucu, Tarsus Ankara yolu üzerinde Sağlıklı köyü yakınlarındaki 250 dekarlık alan ağaçlandırılmak üzere Türkiye Rotary Kulüpleri 2430. Bölge Guvarnörlüğüne tahsis etti.

Düzenlenen fidan dikim etkinliğine Rotary Kulüpleri 2430. Bölge Guvarnörü Serdar Ünlü, Tarsus Rotary Kulübü Başkanı Görkem Gözen, Adana ve Mersin’deki Rotary Kulüpleri Başkanları, Tarsus Orman İşletmesi yönetici ve çalışanları ile kalabalık bir Rotary üyeleri katıldı.

Türkiye Rotary Kulüpleri Başkanı Serdar Ünlü, fidan dikim töreni etkinliğinde yaptığı konuşmada, “2430. Bölge olarak ilk defa bir bütün halinde hatıra ormanı yapıyoruz. Şimdiye kadar kulüplerimiz parça parça hatıra ormanı kuruyordu. Ama bu kez hep beraber gücümüzü birleştirdik ve bir bütün olarak tüm kulüplerimizin katkılarıyla 10 bin adet fıstık çamı dikeceğiz. Ülkemize bugün ciddi bir eser veriyoruz. Bugün bu eserin fidan dikme etkinliği için beraberiz. Gelecek nesillerimize, doğaya, ülkemize ve hatta dünyaya hayırlı olsun. Hepimizin emeğine sağlık. Bu eser hepimizin eseridir. Yıllar sonra buraya geldiğimizde hepimiz gurur duyacağız inşallah. Hepimize hayırlı olsun dileklerimi iletirken, bu alanın tahsisi için büyük çaba gösteren Tarsus Rotary Kulübü Başkanı Görkem Gözen arkadaşımıza özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından ilk olarak Rotary Kulüpleri Guvarnörü Serdar Ünlü ve eşi ile Tarsus Rotary Kulübünün Başkanı ve diğer Başkanlar adına ilk fidanlar toprakla buluşturuldu.
Daha sonra ilk etapta 5 bin adet fidanın dikimi için tüm Rotaryanlar ve Orman İşletmesi Müdürlüğü görevlileri fidan dikimini gün boyu sürdürdü.

 

Aze Tarım