Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
9 Şubat 2016 Salı, 09:05

Haber: Hakan BULUT

TOPLU taşıma araçlarında sürekli sorunlar yaşanması, güvenlik kamera ve takip sistemini bir kez daha gündeme getirdi.

 

Hali hazırda minibüs ve halk otobüslerinde zorunlu kılınan GSP takip sistemi ile iç ve dış kamera sistemi uygulamasının, ticari olarak toplu taşıma yapan tüm araçlarda uygulanması istendi.

 

Yolcuların olduğu kadar, araç sürücülerinin de güvenlikleri açısından oldukça önem arz eden GPS takip sistemi ile iç ve dışa kamera takılması uygulaması, Bakanlık tarafından sadece minibüs ve halk otobüslerine zorunlu kılınıyor. Fakat örnek olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi 26.12.2013 tarih ve 2013/11-16 sayılı Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKEMA) kararı doğrultusunda tüm servis araçları, kamu, personel, okul servisleri ve diğer tüm toplu taşıma araçlarına uygulamayı zorunlu kılıyor.

 

BİR AN ÖNCE UYGULAMAYA KONULSUN

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ise tüm toplu taşıma araçlarına GPS takip sistemi, kamera, kayıt cihazı ve acil çağrı butonlarının yerleştirilmesi için çalışma başlattı.

 

Konuyla ilgili olarak şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın konuyla ilgili olarak çalışma yapması güzel. Fakat, Ulaştırma ve Bilim, Sanayi Bakanlığı yetkililerinin biran önce gerekli olan yasal mevzuatı hayata geçirmelerini istiyoruz. Özellikle bölgemizde faaliyet gösteren TOK, KOÇ, ÖZKOÇ veya diğer tüm toplu taşıma araçlarında da sistemlerin takılmasını, yolcuların ve sürücülerin huzur içerisinde seyahat etmelerini istiyoruz. Sistemi olmayan araçların muayeneden geçirilmemesini veya gerekli olan cezai yaptırımların da uygulanmasını bekliyoruz” dediler.

 

 

Aze Tarım
Ankara katliamı için uluslararası anma