Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
1 Şubat 2019 Cuma, 11:42

Tarsus’ta 1966 yılından bu yana faaliyette olan ve binlerce öğrencinin eğitim hayatında dönüm noktası olma özelliği taşıyan Köklü Temel Lisesi, gelecek eğitim ve öğretim döneminde KÖKLÜ LİSAN FEN ANADOLU LİSESİ olarak yeni binasında hizmetini sürdürecek.
 
Köklü Temel Lisesi Müdürü Ömer Topuz, eğitim kurumlarının kapanmasının söz konusu olmadığını, Mavi Bulvar AKBAL yakınlarında inşaat çalışmaları devam eden ve yaklaşık 2 bin m2 kapalı alana sahip olacak yeni hizmet binalarının devreye girmesiyle, yollarına emin adımlarla devam edeceklerini ifade etti.
 
Ömer Topuz, “2015 yılında dershanelerin kapatılmasıyla ilgili hükümetin almış olduğu karar gereği dershaneler temel liseye dönüştürülmüştür. Temel liselere 2019 Ağustos ayına kadar dört yıl içinde Anadolu Lisesine geçiş süresi verilmiştir. Süre bu yıl dolmaktadır. Dönüşüm yapan liseler eğitim ve öğretime devam edeceklerdir. Yapamayan temel liseler ise kapatılacaktır. Okul şartlarına uyanlar Anadolu Lisesi veya Fen Lisesi olarak eğitim-öğretime devam edeceklerdir.
 
Bizler 1966’dan bu yana Tarsus’ta hizmet vermekteyiz. Birçok neslin eğitim hayatına dokunan kurumumuza gösterilen ilgiden ve güvenden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Aze Tarım