Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
24 Mart 2017 Cuma, 17:38

TARSUS Sivaslılar Kültür Dayanışma ve Tanıtma Derneği tarafından “Türkülerde Şehitlerimiz” adlı etkinlik gerçekleştirecek. Hazırlıkların son hız sürdüğü etkinliğin tüm geliri Tarsus’ta bulunan 69 şehit ailesine verilecek.
 
Tarsus Spor Salonu’nda 2 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan etkinlik saat 12.00-17.00 arasında yapılacak.
 
Çalışma arkadaşlarıyla birlikte yazı ailemizden Hakan Bulut’u ziyaret eden Dernek Başkanı Hamza Çınar etkinliğe, saz ustası Musa Eroğlu’nun yanı sıra Türkü isimli bayan sanatçı ve yerel sanatçılarında katılım göstereceğini ifade etti.
 
Başkan Hamza Çınar, “Elde edilecek gelir Tarsus’ta şimdiye kadar şahadete eren 69 şehidimizin ailesine dağıtılacaktır. Yani konsere gelen, sponsor olan veya destek veren herkes, şehit ailelerine bir katkı sunacaklardır.
 
Burada meselemiz türkü dinlemekten ziyade şehidine ve şehit ailelerine sahip çıkmaktır. Bu noktada gerekli olan izinlerimizi sayın Kaymakamımızdan aldık. Resmi makbuzlarımızı aldık ve yaklaşık 3 haftadan bu yana ben, yönetim kurulu arkadaşlarım ve dernek üyelerimiz yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Etkinliğimizde bölge ozanlarımızdan Musa Eroğlu, Türkü isimli bayan sanatçımız ve eski vekillerimizden Faruk Demir sahne alacaklardır” dedi.
 
Kendileri için önemli olan Tarsusluların şehitlerine şehit ailelerine sahip çıkması olduğunun altını çizen Başkan Hamza Çınar, “Burada toplanacak paranın miktarı önemli değil. Önemli olan şehidine sahip çıkmaktır. Bu noktada tüm Tarsusluların desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
 

 

Aze Tarım