Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
12 Şubat 2016 Cuma, 08:24

Tarsus’ta Mantarcılık kursunu bitiren yada kursa devam eden kursiyerler Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uzmanları tarafından mantar yetiştiriciliği ile ilgili bilgilendirildi.

Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İŞKUR Müdürlüğü, Ticaret Borsası ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirildi.

TKDK Mersin Müdürlüğünde görevli Uzmanlar Erhan Şimşek ve Süleyman Gürbüz, toplantıda yaptıkları konuşmalarda mantarcılık konusunda yatırım yapmak isteyenlere 15 bin liradan bir milyon 500 bin liraya kadar karşılıksız proje desteği verilmekte olduğunu söyledi.

Şimşek ve Gürbüz yaptıkları konuşmalarda, “Mantar üretimi, depolanması, pazarlanması için makine ekipman alımı ve tesisin inşası, modernizasyonu veya genişletilmesi için yüzde 65 oranında TKDK tarafından hibe desteği sağlanmaktadır. Üreticilerimiz yeni üretim tesislerinin kurulmasının yanı sıra üretim yapılması planlanan kapalı alanların ve bodrum katların modernizasyonuna, tadilatı için de bizden destek alabilirler. Mantarcılık sektöründe kırsal alan şartı aranmıyor. Çiftçi kayıt belgesine sahip, tarım dışı geliri olmayan yatırımcılarımız şehir merkezinde de üretimlerini gerçekleştirebilirler'” dediler.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy, “Halk Eğitim Merkezi’nden şimdiye kadar 150 kişinin, Mesleki Eğitim Merkezi’nden ise 65 kişinin mantarcılık kursunu bitirdiğini belirterek, “Tarsus, mantar yetiştiriciliğine iklim olarak oldukça uygun bölgede bulunuyor. Mantar yetiştiriciliğinin de bölgemizde gelişmesi için üzerimize düşeni yapmaktayız.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun “Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Pazarlanması” sektöründe desteklenecek olan ‘Mantar Yetiştiriciliği’ ile ilgili hibe destekleri hakkında detaylı sunum gerçekleştirildi.

Toplantıya TKDK uzmanlarının yanı sıra Halk Eğitim Müdürü Mehmet Gürsoy, İŞKUR Müdürü Kürşad Dal, Merkezi Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Ambaroğlu, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı ve kursiyerler katıldı.

 

Aze Tarım