Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
6 Ekim 2015 Salı, 09:04

TARSUS’ta Ticaret Borsası, İŞ-KUR ve KOSGEB ortak çalışmaları neticesinde açılan girişimcilik kurslarından mezun olan 22 kursiyer kendi işyerlerini açtılar. Kurs sonunda şartlarını yerine getiren kursiyerlere 30 bin TL hibe ve 70 bin TL iki yıl geri ödemeksizin kredi desteği sağlanıyor.

 

Tarsus Ticaret Borsası başkanı Murat Kaya, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Türkiye ekonomisi, aktif nüfusa yetecek sayıda iş yaratamamaktadır. Türkiye artan nüfusuna iş yaratabilmek için yıllık en az %7 civarında bir büyüme gerçekleştirmeli ve bu büyüme sürekli ve sürdürülebilir olmalıdır. Gençlerin, kadınların, öğrencilerin, engellilerin ve girişimcilerin  istihdamına geçişini kolaylaştıran politikalar üretmek, kurumsal yapı, kurumların uygulama kapasiteleri ve işbirlikleri önemli bir politika aracı olacağını düşündük.Bu noktada; Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak kuracakları işletmelerin başarı imkanını artırmak amacıyla çıktığımız yolda, ne yapabiliriz sorusuna işgücü piyasasına geçişteki engellerden biri olan eğitim ve mesleki eğitimlerin tamamlanmasına yönelik yolu seçtik” dedi.

 

Başkan Murat Kaya, “İstihdama yönelik projelerin kapısını aralayan Borsamız kendi işini kurarak, kendi işlerinin patronu olmak isteyenlere yönelik girişimcilik eğitimlerini Mart ayından itibaren vermeye başladı. Bu kapsamda KOSGEB ve Tarsus İŞKUR ile ortaklaşa düzenlediğimiz eğitim programları ile yeni işyeri açacak müteşebbislere fırsat kapısını da aralamış olduk.

 

Şu ana kadar 8 kursumuzu tamamladık. Bu yılsonuna kadar 2 kurs daha açarak 10 kursa tamamlamayı hedefliyoruz. Eğitim faaliyetlerinin tamamını üstlendiğimiz girişimcilik kurslarımızda , kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmediğimiz gibi eğitmen parası da ödemeksizin kendi personelimiz ile kurslarımızı gerçekleştirmekteyiz” diye konuştu.

 

Kaya, “Tarsus’ta 2010 yılından bu yana verilmekte olan uygulamalı girişimcilik kurslarından 125 kişi mezun olurken; Mart 2015 tarihinden itibaren düzenlediğimiz 8 kursla bugüne kadar 167 kişiyi mezun ettik. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz, KOSGEB tarafından verilen sertifikayla yapacakları iş planlarının da kabulü ile 30 bin TL hibe ve 70 bin TL iki yıl geri ödemesiz kredi desteğinden yararlanamaya hak kazandılar.

 

Oluşturduğumuz iletişim havuzu sayesinde işini kuranları takip ve takdir ettik. Vermiş olduğumuz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonucu aldığı destekle dekorasyonculuktan mini market işletmeciliğine, kafeteryadan kuaför işletmeciliğine kadar 22 kişi kendi işyerini faal olarak açtı ve kendi işlerinin patronu oldu.

 

Fırsatlar herkese açıktır. Fırsatları değerlendirmek ve başarılı olabilmek, ancak fark yaratabilmek ve uyanık olmakla mümkündür. Bu nedenle biz gençlerimize kendilerini iyi yetiştirmelerini, sürekli geliştirmelerini tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Aze Tarım
AK Partili Cumhur Ali Taşkın Seçim çalışmalarını Sürdürüyor