Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
26 Mayıs 2016 Perşembe, 14:48

Tarsus Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören üstün yetenekli 64 öğrencinin eserlerinden oluşan “Tübitak 4006 Bilim Fuarı ve Robotik Proje” sergisi düzenlenen etkinlikle açıldı.

 

Kaymakam Bekir Atmaca, Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi’nde açılan Bilim Fuarı ve Robotik Proje sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, Bilim ve Sanat Merkezi’nde, fen laboratuvarı, müzik, matematik, resim, zeka oyunları, resim ve deneylerin yapıldığını, 64 örencinin 31 adet bilim projesi ve 12 adet Robotik projenin yer aldığı serginin geleceğe ışık tutacağını söyledi.

 

Merkezde zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasitesi veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösterdiği uzmanlar tarafından belirlenen öğrencilerin, okul saatleri dışında yeteneklerine göre özel eğitim aldıklarını ifade eden Kaymakam Bekir Atmaca, geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında hizmete giren Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi’nde sergi açılışını yaptıktan sonra, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürü Erhan Çelik ve okul yöneticşleri, öğretmenler ve velilerle birlikte sergideki projeleri tek tek inceleyerek bilgi aldı.

 

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Erhan Çelik, 11 öğretmenin görev yaptığı merkezlerindeçevre dostu projeler ile, interaktif etkinlikler, tasarrufa yönelik projeler, organik atıklardan elektrik üretimi gibi projeler ile robotik projelerin yer aldığı sergiye gösterilen yoğun ilgiye teşekkür etti.

 

Müdür Erhan Çelik, “Buradan hem bilim, hem sanat adamlarını çıkaracak beyinler çıkacaktır. Biz bunu hedefliyoruz. Çocukların ülkemizin geleceğidir” şeklinde konuştu.

Aze Tarım
1 Polis ve 1 Asker Şehit, 42 Terörist Teslim Oldu