Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
1 Temmuz 2016 Cuma, 08:51

Haber: Hakan BULUT

 

TÜRKİYE Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkez Mali Sekreteri-Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, uzun zamandan bu yana gündemde olan emeklilere uygun koşullarda TOKİ tarafından konut temin edilmesi için Tarsus’ta somut adımların atıldığını ve bu konuda Bakan Lütfi Elvan’dan ve diğer Hükümet yetkililerinden destek beklediklerini söyledi.

 

Kurnaz, “Dönemin Başbakanı Genel Kurlumuza gelerek vermiş olduğu söz üzerine Türkiye genelinde emeklileri ev sahibi yapabilme adına TOKİ ile çalışma başlattık. Bu kampanya neticesinde  Türkiye genelinde bulunan 107 şubemizle büyük bir atağa kalktık.

 

Bu şubelerden bir tanesi de Tarsus. Bizler Tarsus şubesi olarak TOKİ’nin emeklilere ev kazandırabileceği araziyi temin ettik. Bunu Kaymakamlık ve Valilik vasıtasıyla TOKİ’ye bildirdik.

 

imdi TOKİ’den buraya gelip temel atmasını ve emeklilerimizi sevindirecek kuraları çekmesini bekliyoruz. Bu hususta da sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’dan da destek bekliyoruz. İnşallah bu hususta bizlere gerekli olan desteği gösterir. Tarsus’taki emeklilerimizi bayramdan sonra sevindirmeyi umut ediyoruz” dedi.

 

Çalışma arkadaşları Arif Kılınç ve Recep Koyuncu ile birlikte gazetemiz yazı ailesini ziyaret eden Başkan Ömer Kurnaz, “TOKİ’nin biran önce Tarsus’a gelmesini ve bizlerin beğendiği Hazine arazilerini değerlendirmesini bekliyoruz.

 

Bu uygulama tüm Türkiye çapında bu şekilde işliyor. Burada dikkat edilmesi gereken şey konutu biz yapmayacağız. Konutu Hükümet yapacak. Bir diğer beklentimizde promosyon konusu. Umarım promosyon konusu da en kısa sürede çözülür ve emeklilerimiz sevindirici bir haber alırlar” dedi.

 

Başkan Ömer Kurnaz, “Tüm vatandaşlarımızın Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramını tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Aze Tarım