Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
22 Haziran 2018 Cuma, 15:53

Tarsus Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, çiftçilere Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıttı.
 
Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Bögrüeğri Mahallesi'nde düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Akdeniz meyve sineğinin gerek yüksek üreme kabiliyeti, gerekse olumsuz çevre koşullarına adaptasyonu sayesinde ülkemizde en önemli meyve zararlısı konumuna geldiğini belirtti.
 
Erdoğan, Akdeniz meyve sineğinin çoğu üründe mücadele yapılmadığı takdirde, yüzde 90'a varan zarara neden olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
 
"Nisan ayında tüm muhtarlıklar ve ilgili kurumlar Akdeniz meyve sineği epidemi riski için uyarılmıştır. Teknik personelimizce yürütmüş olduğumuz çalışmalarda aynı risk faktörünün narenciye ürünleri içinde tehdit oluşturduğu görülmektedir. Zararlının mücadelesinde ise ilkbahar ve sonbaharda yapılan toprak işlemeleri önemlidir. İlkbahar döneminde tespit amaçlı asılan tuzaklar ile Akdeniz meyve sineği çıkışları tespit edildiğinde yem dal ilaçlamasına başlanılmalıdır. Bu dönem zararlının yem dal ilaçlamasına en hassas olduğu dönemlerdir."
 
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer ve AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül de yaptıkları konuşmalarda yetkililere teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından çiftçilere tuzaklar dağıtıldı.

 

Aze Tarım