Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
2 Ekim 2015 Cuma, 15:54

GEÇTİĞİMİZ günlerde Tarsus'ta bir sulama kanalında çuval içinde bulunan cesedin sırrı çözüldü. Elleri ayakları bağlı ağzı kapalı cesedin Suriyeli 19 yaşındaki bir gence ait olduğu ve 5 bin dolar fidye için öldürüldüğü ortaya çıktı. Zanlının da Suriyeli olduğu ve Suriye'ye kaçtığı iddia edildi. 

 

"Kimliği DNA ile tespit edildi"

Tarsus Yüksek mahallesinde 25 Eylül günü bulunduktan sonra Adana Adli Tıp Kurumu'na götürülen cesedin kimliğinin tespiti için çalışma başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri Adana ve Mersin'deki 20'li yaşlarda erkek kayıp başvurularını inceledi. Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ile ortak yürütülen araştırmada cesetten alınan DNA örneği ile aynı yaşlarda kayıp olan kişilerin ailelerinin DNA'ları karşılaştırıldı. Kısa süre içinde cesedin 19 yaşındaki Muhammed Hac Cuneyt'e ait olduğu ortaya çıktı. Gencin ailesi 16 gün önce kayıp çocukları ile ilgili kayıp başvurusunda bulunmuştu.

 

"Ekmek götürdü, gelmedi"

Anne Meryem ve baba Adil Cüneyt, çocuklarının Adana Şakirpaşa Mahallesi'nde amcasının yanında fırında çalıştığını ekmek siparişine gittikten sonra bir daha dönmediğini söyledi. Baba Adil Cüneyt, ayrıca polise çocuğunun kaybolmasının ardından kendisine bir telefon geldiğini ve 5 bin dolar fidye istediklerini söyledi. Yapılan konuşmayı da telefonuna kaydetti.

 

"Öldürüp Suriye'ye kaçmış"

Telefon konuşmalarını dinleyen fırının sahibi ve kayıp gencin amcası sesi tanıdığını söyledi. Polis, babaya kendisini arayan kişiyi tekrar arayarak fidyeyi vereceğini söylemesini isteyip, randevu vermesini istedi. Ancak zanlı, "Ben önce parayı alırım sonra çocuğu veririm" diyerek telefonu kapattı. Ancak telefon görüşmesi sırasında Cüneyt'i öldürdüğü ve Suriye'ye kaçtığı belirlendi. Polis ve Jandarma zanlının yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Aze Tarım
Serdal Kuyucuoğlu basın toplantısı düzenledi