Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
30 Ağustos 2016 Salı, 13:43

30 Ağustos Zafer Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi Tarsus'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

Cumhuriyet alanında gerçekleşen tören Atatürk anıtına Mersin Vali Yardımcısı ve Tarsus Kaymakam Vekili Ayhan Bayhan, Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak ve Belediye Başkanı Şevket Can'ın, Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün ilk anlam ve önemini belirten konuşmasını Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı yaptı.

 

Kalaycı, "Ecdadımızın bizlere emanet ettiği vatanımızı her türlü iç ve dış mihraklardan canımız pahasına birlik ve beraberlik ruhuyla koruyacağız." diyerek, Türk tarihinde Ağustos ayı içerisinde çok önemli zaferin yer aldığını söyledi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, 30 Ağustos Zafer bayramının aynı zamanda 15 Temmuz 2016'da sağlanan aynı milli birlik ve beraberliğin bir sonucu olarak kazanılmış ve Türk tarihine geçtiğini ifade etti.

Daha sonra söz alan Bakım üsteğmen Kadir Göl ise 30 Ağustos Zafer Bayramının her safhasının tek tek düşünülerek hazırlanan bir zafer olduğunu söyledi.

 

Göl “94. yıl dönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal'in, önderliğindeki yüce Türk ulusu emperyalist güçlerin işgalci ordularını, ana vatan topraklarımdan kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur” dedi.

 

Günün anlam ve önemini belirten şiiri Muharip Gaziler Derneği Üyesi Necmettin Ünal'ın okumasından sonra Cumhuriyet alanındaki tören Tarsus Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile son buldu.

 

Törene, Mersin Vali Yardımcısı ve Tarsus Kaymakam Vekili Ayhan Bayhan, Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak ve Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Füsun Kaleli, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, İŞKUR Müdürü Kürşat Dal ve bazı siyasi parti temsilcileri ile Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak ile vatandaşlar katıldı.

Aze Tarım
Mahir Kavalcı’dan TİY açıklaması