Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
30 Ağustos 2018 Perşembe, 13:12

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Tarsus’ta da törenlerle kutlandı.
 
Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törenlere Mersin Vali Yardımcısı-Tarsus Kaymakam Vekili Mahmut Halal, Bakım Binbaşı Sefa Mert, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Şimşek, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, daire amir ve müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Anıta çelenklerin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.
 
Burada günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı yapan Bakım Asteğmen Vecdi Teymur, “Atatürk’ün liderlik ve komutanlık dehası ile ordu-millet bütünlüğü içinde kazanılan bu büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz temellerini oluşturmuştur. İlke ve devrimleriyle sonsuzluğa uzanan bir abide gibi bu temeller üzerinde hızla yükselen Türkiye Cumhuriyeti, esaretin karanlığında kalan pek çok millete de örnek olmuştur” dedi.
 
Teymur, “Ordumuz, asil milletimizin temel karakteri olan ve hiçbir zaman ödün vermeyeceği egemenlik ve bağımsızlığının, şehit kanlarıyla yoğrulmuş bayraklaşan kutsal vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
 
Ardından Muharip Gaziler Derneği üyesi Necmettin Ünal “30 Ağustos Zafer Destanı” adlı şiiri, Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği üyesi Safüre Bolat “Bayrak Altında” adlı şiiri okudu.
 
Öğrencilerin şiir okuması ve plaket takdimiyle program sona erdi.
 

 

Aze Tarım