Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
15 Şubat 2019 Cuma, 10:17

Tarsuslu çocuklar tam donanımlı yepyeni bir teknoloji laboratuvarına kavuştu. Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Tarsus SEV Ortaokulu’nda hizmete sunulan Teknoloji Odası, Tarsus’taki yüzlerce öğrencinin teknoloji alanındaki çalışmalarına ev sahipliği yapacak.
 
ABD Adana Konsolosluğu tarafından geçtiğimiz yıl Small Grant Proje Yarışması düzenlendi. Yarışmada, 1000’in üzerinde proje arasından Tarsus SEV Teknoloji Odası seçilerek hibe almaya hak kazandı. Tarsuslu çocukları teknoloji ile buluşturup, yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri sosyal sorumluluk çalışmalarına ev sahipliği yapacak Tarsus SEV Ortaokulu Yüzüncü Yıl Binası’nda yer alan Teknoloji Odası, düzenlenen törenle hizmete sunuldu.
 
KONSOLOSLUK DESTEĞİYLE KURULDU
 
Tarsus SEV Teknoloji Odası’nın açılış törenine; ABD Adana Konsolosu Alejandro Hoot Baez ve ekibi, Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) Genel Müdürü Binnur Karademir, SEV Tarsus Kampusu yöneticileri, Tarsus SEV Ortaokulu kadrosu, Okul Aile Birliği temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
 
Törenle açılan Teknoloji Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet okulları ile ortak yürütülen “Dream, Design, Produce” (Hayal Et, Tasarla, Üret)  mottosuyla yola çıkılan sosyal sorumluluk projesi için kullanılacak. Tam donanımlı Teknoloji Odası, 500'e yakın öğrenciyi, teknoloji ile harmanlanan maker çalışmaları ile buluşturacak. Teknoloji Odası’nda, özellikle ihtiyaç sahibi çocukların aklı, kalbi ve elleriyle üretim becerileri kazanmasını hedefleyen ve bu amaca ulaşmak için el becerisi makinelerinden oluşan bir laboratuvar bulunacak.
 
3 BOYUTLU TASARIMLAR YAPACAKLAR
 
Laboratuvar içinde ayrıca bir de ahşap tasarım atölyesi yer alacak.  Laboratuvarda, “Ahşap Şekillendirme ve Tasarım Seti” ile birlikte kardeş okullardan gelecek öğrencilere üretme olanağı sağlanacak. Laboratuvarda, elektronik ortamda 3 boyutlu tasarımlar yapılacak ve daha sonra bu tasarımlar ahşap atölyesinde ürüne dönüştürülecek. Proje çalışmalarına katılan öğrenciler,  modern zamanın gerektirdiği yaşamsal ve teknolojik becerilere hakim olurken özgüven kazanmış olacaklar.

 

Aze Tarım
Vahap Seçer, komisyoncularla bir araya geldi