Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
22 Eylül 2018 Cumartesi, 08:43

Tarsus’un güzide eğitim öğretim kurumu olan Tarsus Uçan Koleji  gerçekleştirdiği etkinliklerle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu kapsamda gezi düzenlendi.
 
Uçan Koleji’nden yapılan açıklamada, “Uçan Koleji kendi araçları ile gerçekleştirdiği gezide, ‘Yaşadığımız Şehri Tanıyalım ‘ temasıyla Tarsus’un tarihi ve kültürel değerlerini öğrencilerine tanıtmayı hedeflemiş, gençlerimizde milli- manevi bilincin pekişmesine katkıda bulunmuştur.
 
Tüm idare, öğrenci, öğretmen ve personelin katılımıyla belirlenen güzergaha bağlı olarak şehrin önemli liman kapılarından Kleopatra Kapısı, daha sonra Roma Yolu, Kırkkaşık Bedesteni ve Saint Paul Kuyusuna gidilerek birçok dini, tarihi ve kültürel zenginlikler yerinde görülmüştür.
 
Uçan Koleji Tarsus’un kültürel ve tarihi dokusunu alanında uzman öğretmen kadrosu öğrencilere tanıtmıştır.
 
Güzergahın ikinci bölümünde Ashab-ı Kefh Mağarası’na gidilerek İslamiyette önemli yeri olan bu mekanı öğrencileri ile ziyaret etmiş ve öğle yemeği ikramında bulunulmuştur.
 
Gezinin son bölümünde yine kendi araçalarıyla Hayvanat Bahçesi’ne gidilerek doğal yaşam çeşitliliğini göstermiş ve şehrimizin doğal güzelliklerini tanıtmıştır.
 
Her zaman olduğu gibi eğitim öğretimde bir marka olan Uçan Koleji, kültürel ve sosyal etkinliklerle gençlerimizi kucaklamaya, onlara başarılı bir geleceğin kapılarını açmaya devam etmektedir” denildi.

 

Aze Tarım
Ali Baysal’a Adaylık Baskısı