Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
6 Mayıs 2016 Cuma, 16:47

TÜRKİYE’de kurulu bulunan en köklü vakıflardan biri olan ve kısa adı Zorbaz olan  Zorbazade Mustafa Ağabindurak Vakfı’nın Tarsus’ta faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

 

Kaymakamlık binası yanında bulunan Zorbaz işhanını yıkarak yerine modern bir otel inşa eden ve geçtiğimiz yıl buranın kiralanarak hizmete girmesini sağlayan Vakıf, kentin gelişimine katkı sunacak yeni projelerini bir bir hayata geçiriyor.

 

Tarsus Şelale mevkii, Rüya Balo Salonu yanında bulunan arazi üzerine, Tarsus’ta ilk kez uygulanacak bir proje ile konutlar inşa etmeye hazırlanan Zorbaz Vakfı, gelecek günlerde bu projenin inşaat çalışmalarına başlayacak.

 

Toplam 6 blok ve 102 konut olarak inşa edilmesi planlanan ve adı Şelale Evleri ismiyle hayata geçirilecek projede, konut altlarında, tamamen cadde cepheli işyerleri de yer alacak.

Projede bloklarda bulunan konutların birbirinden bağımsız olması planlanırken, sosyal, kültürel ve çocuk oyun alanları da yer alacak.

 

İnşa ettirdiği Zorbaz Oteli ile Tarsus’un konaklama da yaşadığı soruna büyük çözüm bulan Zorbaz Vakfı, Tarsus’un modern tesislere kavuşması adına Belediye’ye de büyük kolaylıklar sağlıyor.

 

Zorbazade Mustafa Ağabindurak Vakfı Mütevellisi Fahri Soyupak, Vakfa ait olan Berdan nehri yanında bulunan arazinin, Belediye Başkanı Şevket Can ile yapılan görüşmeler neticesinde trampa edilerek Belediye’ye devredileceğini, yerine ise Altaylılar Mahallesi, diş hastanesi karşısında inşa edilen AVM ve Burhanoğlu Konağı’nın ise Vakıf idaresine geçeceğini ifade etti.

 

Vakıf değerlerinin, topluma ve ekonomik hayata katkısı olan projelerle bir bir hizmete girdiğine dikkati çeken Soyupak, Vakıf olarak Tarsus AVM arka bölgesinde bulunan konut inşaatlarının hızla sürdüğünü sözlerine ekledi.

Aze Tarım
Can Dündar'a adliye önünde silahlı saldırı