Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
30 Kasım 2015 Pazartesi, 12:12

TARSUS'ta 11 Şubat 2015 günü vahşice katledilen Özgecan Aslan davasının 3. duruşması, 3 Aralık Perşembe günü saat 09.00’da Tarsus Adliyesi'nde görülecek. Dava öncesinde açıklamada bulunan Tarsus Kadın Platformu, tüm duyarlı vatandaşları duruşma günü Tarsus Adliyesine davet etti.

 

Platformdan yapılan açıklama şöyle:

“Özgecan Aslan davası, davanın başından bu yana özel ve kamusal alanda şiddetin her türlüsüne maruz kalan, tacize-tecavüze uğrayan, katledilen tüm kadınların davasına dönüşmüştür. Kadınların yıllardır erkek şiddetine duyduğu öfke, Özgecan'ın katledilmesiyle kadın isyanı olmuştur. Özgecan Aslan ismi katledilen tüm kadınların nezdinde sembol bir isim haline gelmiştir.

O günden bugüne her geçen gün artan erkek şiddeti, gericilik ve kadına yönelik suçların aklandığı bir ortamda öfkemiz de büyümektedir. Tüm bunların yanında, artan erkek-devlet şiddeti de kadın bedenini hedef almaktadır. Savaş ortamındaki acıdan en çok kadınlar ve çocuklar etkilenirken, erkek-devlet şiddeti ile katledilen kadınların sayısı artmaktadır.

Artık bir kişi bile eksilmeye sabrımız kalmamıştır. Tüm kadınlara ve kadın avukatlara çağrımızdır!

Şiddete, tacize-tecavüze, kadın katliamına dur demek için, katledilen tüm kadınlar nezdinde simgeleşen Özgecan Aslan davasına sahip çıkalım. Mücadeleyi büyütelim.

Yaşasın Kadın Dayanışması!”

Aze Tarım