Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
26 Ekim 2018 Cuma, 17:33

Mersin’in Tarsus ilçesinin Çamtepe, Kurbanlı ve Sağlıklı mahalleleri sınırları içerisinde 530 hektar alan üzerinde kurulacak olan Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TGİOSB) önce tanıtımı, sonrasında ise yatırımcılara arsa satışı yapıldı.
 
Mersin Valisi ve Tarsus Gıda İhtisas OSB Mütevelli heyeti Başkanı Ali İhsan Su, bir plazanın toplantı salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, Tarsus Gıda İhtisas OSB’nin 2017 tarihinde Bakanlıkça tescilinin yapıldığını belirterek, Gıda İhtisas OSB’nin Tarsus ve bölge ekonomisine çok önemli katkı sağlayacağını söyledi.
 
Hayırlı bir toplantı için bir araya geldiklerini belirten Vali Su, “Ülkemiz gelişiyor, ülkemiz gelişirken Mersin ilimiz ve ilçeleri de gelişiyor. Mersin ili olarak çok ciddi ve son derece önemli sanayi sektörümüz, kültür hazinemiz var. Turizm alanında çok ciddi kültür hazinesine sahibiz. Tarım ve gıda sektöründe de çok ciddi imkânlara sahibiz. Tarım ve gıda sektöründe de çok büyük potansiyele sahibiz. Türkiye’de geçen yıl narenciyede 4.7 milyon rekoltemiz vardı. Bu yıl ise 5.5 milyon ton ön görülüyor. Çilek, muz, yeşil erik, yeni dünya, limon üretiminde Türkiye’de birinciyiz.
 
Kesme çiçekte Türkiye 2.’cisiyiz. Turizm, kültür ve sanatın yanında çok ciddi bir tarım sektörüne sahibiz. Bunu nasıl geliştireceğiz? İşte Gıda İhtisas OSB’yi bunun için kurduk. Verimli topraklara sahip olduğundan Tarsus bu iş için çok uygun olduğu için tercih ettik. Sağolsun eski Kalkınma Bakanımız sayın Lütfi Elvan bu konuda bize çok büyük destek verdi. Onun destekleriyle bu OSB’yi kurduk. Bundan sonra kamulaştırma çalışmaları yapılacak ve en geç 2 yıl içinde yatırımcıların hizmetine sunacağız. Bu nedenle yatırımcılarımızı da bu toplantıya davet ettik. Yatırım yapmaları için iş adamlarımıza çok uygun fiyatlarla fırsatlar sunuyoruz. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkan vekili Hikmet Koç, konuşmasında “Bu ülkenin geleceğinin yatırımlarla kurtulur. Bu tür OSB’lerle ülkemiz kalkınır, işsizlik önlenir. Her kriz bir fırsatı doğurur.” dedi.
 
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise, Tarsus’a yapılacak her türlü yatırıma belediye olarak destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirterek, Tarsus Gıda OSB’nin kurulması aşamasında da ÇED raporları için 300 bin liralık yardımda bulunduklarını ve her zaman Tarsus’a hizmet için var olduklarını söyledi.
 
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ise konuşmasında, birkaç yıl önce Mersin ve Tarsuslu yöneticiler ve Meslek Odalarıyla bir araya geldiklerinde 2 ana hedef koyduklarını ve bunun birinin OSB’ler ve diğerinin Tarsus Üniversitesi olduğunu belirterek, her iki hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.
 
Tarsus TSO Başkanı Ruhi Koçak ise konuşmasında, Çukurova bölgesinin bereketli toprakları üzerine kurulacak olan Tarsus Fıda İhtisas OSB’nin Ortadoğu’nun en büyük mlimanı olan Mersin Uluslar arası Limanına 35 km. Şakirpaşa havalimanına 40 km., Serbest Bölgeye 20 km. ve yeni kurulacak Çukurova Bölgesel havalimanı ve Yenice Lojistik üssüne 15 dk. uzaklıkta olduğunu, lokasyon kolaylığı sayesinde ürünlerin yolda göreceği zararın en aza ineceğini kaydetti.
Ruhi Koçak, bu tanıtım toplantısında toplantıya katılan iş adamlarına da çağrıda bulunarak arsaların metre karesinin peşin alımda 125 lira, taksitle alımda 175 lira olduğunu ve çok uygun fiyatlarla arsaları satışa sunduklarını vurguladı.
Koçak, arsa alımı için 125 yatırımcının başvuruda bulunduğunu8 ve ilk parseli ortaklık kültürünün gelişmesi adına kendilerinin aldığını, başvuruların 15 Kasım 2108 tarihine kadar olduğunu sözlerine ekledi.
Toplantıya Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Mersin Tarsus OSB Başkanı Sabri Tekli, Mersin TSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Belediye Mecli,s üyeleri, yatırımcılar, Daire Müdürleri katıldı.

 

Aze Tarım
Mersin’de kahve yetiştirilmeye başlandı