Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
6 Mayıs 2016 Cuma, 09:07

Tarsus ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve 6-7-8 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek olan Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez etkinlikleri başlıyor.

 

Bu yıl 22’ncisi gerçekleşecek olan Geleneksel Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez Etkinlikleri 6 Mayıs 2016 Cuma günü saat 16.30’da Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak.

 

Etkinliğin ikinci günü 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü, saat 10.00'da Eshab-ı Kehf'te başlayacak olan ve Cumhuriyet Meydanında son bulacak bisiklet yarışından sonra, saat 11.00'da Hz. Daniyal Meydanı'ndan başlayacak yürüyüşün ardından Akdeniz mehteran takımı Yarenlik alanında konser verecek.

 

 Aynı gün 75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi'nde saat 11.00'da Karakucak güreşleri başlayacak. Karakucak güreşlerinde Türkiye’nin tanınmış sporcuları er meydanında mücadele edecek.

 

Etkinliğin son kutlamaları 8 Mayıs Pazar günü Eshab-ı Kehf'te gerçekleşecek. Mehteran takımının Eshab-ı Kehf'e girişinin ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, baklava, humus, cezerye, şalgam ve bisiklet yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Daha sonra Türkiye'nin tanınmış mevlithanları Mevlid-i Şerif okuyacak.

 

Eshab-ı Kehf ile Tarsus'u tanıtma adına yapılan etkinliğe tüm vatandaşların davetli olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Türkiye'nin dört bir yanından misafir beklediklerini söyledi.

 

Başkan Can, “Bu etkinlikteki amacımız hem kentimizi hem de Eshab-ı Kehf’i Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmaktır.  Baharın gelişini, toprağın uyanışını, tüm bitkilerin canlanışını, renklerin yeşile dönüşümünü simgeleyen bu Hıdırellez gününü dolu dolu kutlayacağız. Hıdırellez, Türk Dünyasında kutlanan ilk yaz bayramlarından biridir. Kaynağı çok eskilere dayanır. Bu bayrama Anadolu’da ve Anadolu dışında Türk halkı büyük ilgi gösterir. Birçok gelenek ve görenek bu vesileyle yaşatılır. Dolayısıyla Hıdırellez, Türk toplumunu canlandıran, birlik ve beraberliği pekiştiren bir olgudur” dedi.

 

 

Aze Tarım
Hijyen Eğitimini Tamamlayan Kahvecilere Sertifika