Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
27 Ağustos 2016 Cumartesi, 11:58

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer terör saldırılarını kınadı.

 

İlçe binasın toplantı düzenleyen Başkan Ali İlk, “Yurt gezilerini sürdüren Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin programları sırasında, bir suikast girişimiyle karşı karşıya gelmesini öfke ve nefretle kınıyoruz.

 

Aylardır, çeşitli medya organlarında Sayın Genel Başkanımıza yönelik suikast düzenleneceği haberleri yayınlanır, şehit cenazelerinde organize ve  bir merkezden yönetildiği izlenimi uyandıran provakatif saldırılar gerçekleşir ve Genel Başkanımızın önüne devleti yönetenler yanında mermi atılırken hiçbir önlem alınmadığını dün yaşanan vahim olayla bir kez daha görmüş oluyoruz.Bu girişim,bir iç savaş çağrısıdır” dedi.

 

Başkan Ali İlk, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin terör ve terör örgütlerine yaklaşımı öteden beri bilinmektedir.’’Terör,nereden gelirse gelsin,kimden gelirse gelsin insanlık suçudur ve asla mazur görülemez.’’

 

Ancak,teröre duyarlılığımız ve yöneticileri terör konusundaki tüm uyarılarımıza rağmen,üzülerek belirtmek gerekirse,81 ile bugün terör örgütlerinin çöplüğüne çevrilmiştir.

 

Terör örgütleri,her ilimizde katliamlar yapabilecek ortamlara kavuşmuşlardır.Diyarbakır,Suruç,İstanbul,Ankara,Gaziantep,Elazığ katliamları,terör örgütlerinin nasıl boy salıp,yeşerdiklerinin fotoğrafıdır.

 

Hiçbir iktidar,sorumluluğu terör örgütlerine yıkıp,sorumluluktan kaçamaz.Yıllarca terör örgütleriyle iş tutanlar,terörü kınayıp sorumluluktan kurtulamaz,hesap vermekten kaçamaz.

 

Artvin valisi ve ilgili tüm kamu görevlileri derhal görevden alınmalıdır.

 

İç işleri bakanı derhal istifa etmelidir” ifadelerini kullandı.

 

 

Aze Tarım