Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
3 Aralık 2016 Cumartesi, 08:57

Tarsus Belediyesi, sağlıklı bir nesil ve çevre için çalışmalar başlattı
 
“Geri Dönüşüm Projesi ve Çevre Bilinci” eğitimleri kapsamında Tarsus’ta bulunan ilk ve orta öğretim okullarında eğitimler veriliyor.
 
Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, havamızı, suyumuzu, toprağımızı birlikte korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için bilinçli çocuklar yetiştirmek amacıyla okullara eğitim veriyor.
 
Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün okullarda verdiği eğitimler sayesinde çocukları çevre kirliliğini önleme, azaltma, ambalaj atıkları ve atık pil ile yağların evsel atıklardan ayrı toplanması, su tasarrufu konularını kapsıyor.
 
Yıl boyunca devam edecek eğitimlerin Tarsus ilçe sınırları içerisinde bulunan 70 okulda eğitim verilmesi planlandığını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, sağlıklı bir nesil için temiz çevre için çalıştıklarını söyledi.
 
Başkan Can, “2013-2014 eğitim ve öğretim yılında 10.000’den fazla öğrenciye çevre konulu eğitim verildi. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında dönem başından itibaren sürdürülen geri dönüşüm seminerlerine çocukların gösterdikleri ilgiden çok memnun olduk.  Okullarda verilen eğitimler öğrenciler ve öğretmenler tarafından büyük ilgiyle dinlendi.Yaşanabilir bir dünya için bu çevre korumanın bilincinde olmak zorundayız. Temiz bir Tarsus için herkesin üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyoruz” dedi.
 

 

Aze Tarım
Başkan Murat Kaya’dan Dünya Engelliler Günü Mesajı