Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
6 Mayıs 2016 Cuma, 09:19

Tarsus'ta kurumlar arasındaki işbirliğini sağlamak için kurulan Tarsus Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (TAKİK) Dönem Başkanı H. Ruhi Koçak, üyeleriyle birlikte istişare yaptı.

H. Ruhi Koçak, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nde gerçekleştirilen istişare toplantısında gündemdeki konular hakkında üyelere bilgiler verirken, son günlerde artan terör olaylarında

şehit düşen asker ve polislerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı diledi.

Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın, DHMİ tarafından 15 Mayıs Pazartesi günü ihalesinin yapılacağını belirten Koçak "Tarsus'a kurulacak olan Üniversitesi için gerekli onaylar alındı.Tarsus Tarım Teknoparkı'nın kurulş çalışmaları Mersin Valiliği öncüğünde başladı. Tarsus Sahil Bandı yol çalışmaları devam ediyor. Tarsus'a 4 milyor M^kapsiteli Doğalgaz Depolama Tesisi yapılacak. D-400 karayolu 8 şeride çıkartılacak. Bunun yayında demiryolu 3 ve 4 hatların yapımına başlanacak. Tarsus Gıda İhtisas OSB ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor" dedi.

Daha sonra ise TAKİK üyeleri karşılıklı olarak  bölgeye yapılması gereken yatırımlar hakkında görüş alış-verişinde bulundular.

 

Aze Tarım
TTB 2016 Buğday Raporu Üyelere Sunulacak