Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
30 Mayıs 2016 Pazartesi, 21:47

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristler polis aracının geçişi sırasında, yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi

 

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde PKK'lı teröristler, rögar kapağının altına yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada ilk bilgilere bir bina çökerken enkaz altında kalan 4 vatandaş hayatını kaybetti, 5'i polis 27 kişi de yaralandı.

 

ÇÖKEN BİNANIN ENKAZINDA KALAN 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Şırnak'ın Silopi ilçesi Yenişehir Mahallesi uluslararası İpekyolu yakınlarındaki 10'ncu Caddede saat 19.10 sıralarında patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre, PKK'lı teröristler rögar kapağının altına yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirdi. Şiddetli patlamada bir bina çökerken, zırhlı polis aracında hasar oluştu. Çöken binanın enkazında kalan 4 kişi hayatını kaybederken, zırhlı araçtaki 5 polis ile çevredeki 22 sivil yaralandı.

 

6 YARALININ SAĞLIK DURUMU AĞIR

 

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda takviye birliklerle, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar Silopi devlet hastanesine kaldırıldı. tedaviye alınan yaralılardan 6'sının sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polis, olay yeri ile yaralıların tedavi altında bulunduğu hastanenin çevresinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

 

HALI SAHADA MAÇ SIRASINDA PATLAMA

 

Bu arada teröristlerce bombanın tuzaklandığı rögarın hemen yakınında halı saha bulunduğu öğrenildi. Patlama sırasında da bir grubun futbol maçı yaptıkları belirtildi. (Habertürk)

Aze Tarım
Mersin’de çöp kavgasında 1 kişi öldü