Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
6 Ekim 2015 Salı, 09:27

     1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi amacıyla, İçişleri Bakanı Selami Altınok’un başkanlığında Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı düzenlendi.

 

     Gaziantep’te düzenlenen toplantıya Bakan Altınok’a Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve İller İdaresi Genel Müdürü Rahmi Doğan da eşlik etti. Toplantıya Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa Valileri ile İl Emniyet Müdürleri ve İl Jandarma Komutanları da katıldı.

 

    İlk olarak Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret eden Bakan Altınok’a diğer illerin Valileri de eşlik etti. Toplantı öncesinde konuşan Bakan Altınok, “Seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanması büyük bir önem arz etmektedir. Bakanlığımız, halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan hür bir biçimde sandığa yansıması için bundan önceki seçimlerde olduğu gibi, bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirini alma konusundaki çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir.

 

     Halk iradesinin adil, şeffaf ve hür bir şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi imkanı çağdaş parlamenter demokrasilerin en önemli özelliğidir. Ülkemiz bu seçimleri de en iyi şekilde gerçekleştirecek sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir. Seçimlerin tüm yurdumuzda huzur ve güven ortamı içinde yapılmasını sağlamak için seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasını kapsayacak şekilde gereken her türlü tedbirlerimiz alınmıştır. 1 Kasım 2015'de yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Aze Tarım
Murat Gündeş Görevinden İstifa Etti