Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
5 Mayıs 2016 Perşembe, 12:09

Tarsus’ta 6,5 aylıkken sadece 860 gram olarak dünyaya gelen Narin Yanar, 74 günlük yaşam savaşını kazandı. Kilosu 2.184 grama ulaşan minik kız bebek taburcu edildi

 

Tarsus’ta annesi kendisine 6,5 aylık hamileyken ve ağırlığı henüz 860 gramken dünyaya gelen Narin Yanar, yaşama tutunmayı başardı. Tam 74 gün boyunca Medicalpark Tarsus Hastanesi’nde yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören minik kız bebek 2.184 gram ağırlığa ulaşıp sağlığına kavuşunca taburcu edildi. Küçük kızın, normal şartlarda hala dünyaya gelmemiş ve 36 haftalık olması gerekiyordu.

 

ANNE ACİLEN DOĞUMA ALINDI

Tarsus’ta yaşayan Erhan Yanar (35) ile Gülveren Yanar (30) çifti, 6’ncı çocukları olan Narin Yanar’ın doğumu için beklerken kötü bir sürpriz yaşadı. Gülveren Yanar, henüz 6,5 aylık hamileyken, amniyöz sıvı zarının erken yırtılması (EMR) nedeniyle 19 Şubat 2016 tarihinde acilen doğuma alındı. Medicalpark Tarsus Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Op. Dr. Mahmut Güden’in gerçekleştirdiği sezaryen operasyonuyla, çiftin bebeğini 860 gram olarak dünyaya geldi.

 

SAĞLIK SORUNU YOK

Solunum cihazına bağlanıp takip edilen, akciğerlerine sürfaktan uygulanan minik bebek, hastanenin yoğun bakım ünitesine alındı. Narin bebeğin tedavisi, tam 74 gün boyunca Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Ali Tunç’un takibinde, hemşireler ve diğer görevliler tarafından büyük bir titizlikle sürdürüldü. Her saniyesi kontrol altında olan minik kız, 2.184 gram ağırlığa ulaşırken sağlığına da kavuştu. Son olarak yapılan göz, beyin ve kalp incelemelerinde de sorun olmadığı görülünce taburcu edildi.

 

BÖYLESİ ENDER GÖRÜLÜYOR

Parmak bebek olarak dünyaya gelen kızına kavuşan anne Gülveren Yanar, sevincini Uzm. Dr. Ali Tunç ve hemşirelerle paylaştı. Duygusal dakikalar yaşayan Yanar, “Kızım benim için bir mucize. 6,5 aylık doğdu ama yaşama tutundu. Doktorumuza, hemşirelere ve diğer görevlilere ilgileri için çok teşekkür ediyorum” dedi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Ali Tunç ise 6,5 aylık doğumlara birçok kez rastlandığını ancak bu çocukların yaşatılmasının zor olduğunu ve donanımlı yenidoğan yoğun bakım ünitesi, deneyimli personel ve ilgiye ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

 

Aze Tarım