Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
12 Şubat 2016 Cuma, 08:33

11 Şubat 2015 tarihinde hunharca katledilerek öldürülen Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, Tarsus’ta ölümünün 1. yıldönümünde etkinlikle anıldı.

Tarsus Kent Meclisi Kadın Komisyonu tarafından düzenlenen etkinliğe Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli, Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kent Meclisinin Sessiz Çığlığım olurmusun etkinliği kapsamında fotoğraf sergisinin ardından, Toros Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu, aynı kapsamda “Türkiye’de Kadın Olmak” konulu konferansta konuştu.

Türkiye’de ve dünyada ,işlenen kadın cinayetlerini, kadınlara yönelik şiddetleri eleştiren Kamuran Elbeyoğlu, Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın hunharca katledilişinin 1.nci yıldönümünde Özgecan’ı rahmetle andıklarını söyledi.

Özgecan cinayetinin bu kadar büyük ses getirmesinin tüm kadın cinayetleri için bir sembol haline geldiğine dikkat çeken Elbeyoğlu, “Özgecan herhangibi yakını yada eşi, veya arkadaşı tarafından öldürülmedi. Düşünebiliyormusunuz bir toplu taşıma aracına bineceksiniz ve hiç tanımadığınız kişi yada kişiler tarafından canavarca katledileceksiniz. Oysa ister kadın, ister erkek olun toplu taşıma araçlarına güvenli bir şekilde binmeniz gerekiyor. Ancak Özgecan kızımız vahşi bir şekilde öldürüldü. Bize düşen Özgecan’ın şahsında tüm kadın cinayetlerinin bitmesidir” dedi.

Etkinlikte ayrıca Rifat Gürbüz tarafından belgesel tadında kısa bir fotoğraf ve görüntü sunumu yapıldı.

Aze Tarım
Uyku problemi olan hasta, bu sıkıntısından ameliyatla kurtuldu