Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
23 Eylül 2016 Cuma, 17:07

TARSUS Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Borsa tarafından 'Markanı yarat, marka ol, marka kent Tarsus' adlı projeye herkesimin destek vermesi gerektiğini söyledi.

 

Gazetemiz yazı ailesinden Mehmet Can Bulut ve Hakan Bulut’a konuyla ilgili görüşlerini bildiren Başkan Murat Kaya, Tarsus'un tüm dinamiklerinin bu projeye destek vermesini istedi.

 

"Ticaret Borsası olarak Marka Kent Tarsus diye bir proje hazırladık. Bu projeye bir kampanya da diyebiliriz. Bizler bu projeyi hazırlarken gerçekten Türkiye'de çok büyük değerlere sahip yetiştirilen ürünlerin hem Türkiye'ye hem de dünyaya tanıtımını sağlamayı hedefledik” diyen Başkan Murat Kaya, “Şunun altını çizerek belirtmek isterim ki, burada yalnız Tarsus Ticaret Borsası olarak bizlere değil kentteki tüm Sivil Toplum Kuruluşları'na çok büyük görevler düşüyor. Şayet, Sivil Toplum Kuruluşları elini taşın altına koyarlarsa bu konuda başarıya ulaşabiliriz. Bizler bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.

 

Tarsus'ta yetişen ürünlerin artık tanıtımının yapılmasını gerektiğine vurgu yapan Borsa Başkanı Murat Kaya "Bugün bizim Türkiye'de çok büyük değerlere sahip yetiştirdiğimiz ürünler var. Bu ürünlerin ve markalarımızın tanıtılması, değerlerinin artması kentimizin tanıtımına da katkı sunacaktır. Bu konuları oldukça fazla önemsiyoruz. Bizim tüm çabamız ve amacımız bizlerin bildiği, bizlerin yaşadığı çok kıymetli olan markalarımız Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak.

 

Tarsus Ticaret Borsası olarak bu konulara öncülük yapıyoruz, öncülük yapmak istiyoruz. Ancak bu sadece Ticaret Borsası ile sınırlı kalmamalı, tüm Sivil Toplum Örgütleri ve tüm Tarsus halkı, tüm işletmelerin ve kuruluşların bu konuda el birliğiyle hareket etmesi ve destek olması gerekiyor. Bu noktada Borsa olarak " http://www.tarsusmarkakent.org " adında bir web sayfası yapılmasını tasarladık.

 

Henüz yapımı devam eden bu sayfaya Tarsus'un değerleri, turizmi, ticaretine yön verenleri ve en önemlisi üretimi Tarsus'ta yapılan tarımsal ürünleri en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla AL-SAT sistemini yerleştirdik." şeklinde konuştu.

 

Murat Kaya, Marka Kent Tarsus Projesi'nin sosyal bir proje olduğunu belirterek "Öncelikle bu markayı yaratanların Tarsus'ta yetiştirdikleri ürünleri ve Tarsus'un değerlerine sahip çıkmak, bunu tanıtmak, katma değerini yükseltmek ve tabii kendiliğinden de sosyal hayattaki canlılık ortaya çıkacaktır. Sosyal hayatın canlanması için biz umut ediyoruz ki Tarsus'un önü açık. Üniversitenin açılması ve diğer yatırımların gerçekleşmesiyle Tarsus'un eski sosyal hayatına yeniden kavuşacaktır" ifadesini kullandı.

Bir şehri marka yapmanın geri dönüşümü  en yüksek yatırımlardan birisi olduğunu kaydeden Başkan Murat Kaya "Eğer biz marka şehir yaratmak istiyorsak önce bakış açımızı buna göre şekillendirmeliyiz. Bu nedenle Tarsus'u en doğru şekilde yansıtmalı ve Tarsus'a yepyeni bir enerji ve motivasyon kazandırmalıyız" şeklinde sözlerini tamamladı.

Aze Tarım
Mersin’de orman yangını