Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
11 Şubat 2016 Perşembe, 12:59

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Türkiye'de kadın cinayetlerinin son 8 yılda yüzde 1400 artığını belirterek, kadına şiddete artık dur denilmesi gerektiğini söyledi.

 

Milletvekili Baki Şimşek, 11 Şubat 2015 yılında Tarsus'ta hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayetinin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, "2002 yılında meydana gelen kadın cinayeti 66 iken, bu rakam her geçen yıl daha da artarak devam etti. İşin garip tarafı geçen yıl 23 kadın devlet koruması altında iken katledildi. Geçtiğimiz yıl Özgecan Aslan kardeşimizin acısını yaşarken kısa bir süre sonra Manisa ilinde Emine Girginer kardeşimiz feci bir şekilde yakılarak katledildi. Bu insanlığa sığmaz. Kadına şiddete dur demeliyiz" dedi.

 

Özgecan Aslan’ın yüreklerdeki acısının, aradan geçen bir yıla rağmen dinmediğini, kadına yönelik şiddetin simgesi olmasıyla Türkiye’nin hafızasına derin izler bıraktığını hatırlatan MHP Milletvekili Şimşek "Ülkemizde kadınlara yönelik saldırı ve cinayetlerin artışını  vatandaşlarımız büyük kaygı ve üzüntüyle takip ediyor. Yasalardan ve Allah'tan korkmayan, en önemlisi hiç bir şeyden çekinmeyen canavar ruhlu bu gibi yaratıkların işledikleri canavarca cinayetlere dur demek gerekiyor. Bu duygularla, tekrardan Özgecan kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet ve ailesine başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

Aze Tarım