Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
6 Ekim 2015 Salı, 19:49

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü cadde ve sokaklardaki yağmur suyu kanalları ile rögarlar ve kanalizasyon hatlarında sonbahar temizliği çalışmalarına hız verdi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 283 sayılı kararıyla, 18/07/2014 tarihinden itibaren yağmur suyu bakım ve onarım hizmetini yürüten MESKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı, önümüzdeki günlerde il genelinde oluşabilecek aşırı yağışlarda herhangi bir sorun yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Kanalizasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler, açık kanallarda ve ızgaralarda biriken çöp, yaprak,  suda erimeyen su akışını geciktiren pedler, kumaş lifleri, saç, kum, toprak, mermer tozu, metal, cam, paçavra, odun, plastikler, pet şişeler vb. atıkların temizlik çalışmalarına da hız vererek, aşırı yağışlarda oluşabilecek tıkanmaları önlemeyi amaçlıyor.

 

Çalışmalar kapsamında, hafta içi trafiği aksatmamak ve vatandaşları mağdur etmemek için, İstiklal Caddesi üzerinde ilk çalışmanın 4 Ekim 2015 Pazar günü yapıldığını, 11 Ekim 2015 tarihine denk gelen Pazar günü de devam edeceğini belirten MESKİ Genel Müdürü Turgut AYBAK, Kanalizasyon Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin, Mersin genelinde yağış anında ve sonrasında yaptığı tespitlerle, olumsuz bir durumla karşılaşılmaması için ileriye dönük planlama çalışmalarını da sürdürdüğünü ifade etti.

 

Vatandaşları ızgaralar konusunda duyarlı olmaya çağıran AYBAK, su baskınlarının yaşanmaması için vatandaşların sokaklarında bulunan yağmur suyu ızgaralarına çöp, yaprak,  suda erimeyen ve su akışını geciktiren pedler, kumaş lifleri, saç, kum, toprak, mermer tozu, metal, cam, paçavra, odun, plastikler, pet şişeler vb. tıkanmaya neden olabilecekler malzemeler atmamalarını ve temizliği konusunda Alo 185 MESKİ Hattı’na bilgi vermelerini istedi.

 

Aze Tarım
Kışa Hazırlanırken Tüketilmesi Gereken 10 Besin