Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
25 Şubat 2017 Cumartesi, 10:17

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (MESKİ) Genel Müdürlüğü “22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında “Ödüllü Resim” yarışması düzenliyor.
 
MESKİ tarafından suyun öneminin genç nesiller tarafından bilinmesi, su kaynaklarının temiz kalması konusunda bilgi düzeyinin artırılması, hayatın her anında ihtiyaç duyulan suya dikkat çekmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için “Su ve Atıksu” konulu ödüllü resim yarışması düzenleniyor.
 
22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen ödüllü resim yarışması Mersin ilini kapsıyor ve yarışmaya 05-08 ile 09-13 yaş gruplarında bulunan öğrenciler katılabiliyor. Ayrıca resim yarışmasının jüri başkanlığını dünyaca ünlü sanatçı Ahmet Yeşil yapıyor.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 22 Mart Dünya Su Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen “Su ve Atıksu” konulu resim yarışması ile  Su Kıtlığı ile Mücadele, Su Tasarrufu, Suyun Önemi, Su Kaynaklarının Sınırsız Olmadığı, Su ve Hijyen, atıksuların çevreye zararsız hale getirilerek arıtılması gibi konular başta olmak üzere su ile ilgili işlenebilecek  her konunun öneminin genç nesillere benimsetilmesini, yarışma ile hayatın her anında var olan ve hayat fonksiyonlarını dengede tutan suyu resimlerle anlatıp, suyun temiz kalması, bilinçli ve verimli kullanılması, atıksu konusunda özellikle öğrenciler başta olmak üzere tüm bireylerin bilinçlendirilmesinin  hedeflendiği belirtildi.

 

Aze Tarım
Tarsus'ta Bylock kullanan 2 polis memuru gözaltına alındı