Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
24 Mayıs 2016 Salı, 17:47

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, 5 Nisan 2016 tarihinde bölücü terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da dün şehit olan Çevik Kuvvet Polisi Fırat Palamut, Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.

 

Şehidin, 4 Haziran'da düğün yapacağı nikahlı eşi Burcu Palamut, "Kefenle değil, damatlıkla gelecekti" diye ağıt yaktı.

 

 

Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevliyken geçici görevle Şırnak'ın Silopi ilçesine gitmişti.

 

Silopi'de 5 Nisan tarihinde teröristlerin ekip aracına yaptığı roketli saldırısı sonucu ağır yaralanan ve dün şehit olan 3 yıllık polis memuru 25 yaşındaki Fırat Palamut için Muğdat Camii'nde tören düzenlendi.

 

 

Şehidin cenaze aracıyla getirilen naaşı, polislerin omuzlarında camiye taşındı.

 

Şehidin, 2015 yılı Eylül ayında resmi nikah kıyarak evlendiği Burcu Palamut ile annesi Hülya Topal Açıkbaş, polis memurları ve yakınlarının kollarında camiye getirildi.

 

Baba Ahmet Palamut ise törende güçlükle ayakta durarak metanetini korumaya çalıştı.

 

Törene, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, İl Emniyet Müdür Vekili Yakup Usta, emniyet mensupları, protokol üyeleri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İl Müftüsü Ali Melek'in, öğle namazının ardından kıldırdığı cenaze namazı sonrasında şehit Palamut'un naaşı, cenaze aracına taşındı.

 

 

Bu esnada, polis memurlarının kollarında güçlükle ayakta duran anne Açıkbaş, oğlunun ardından "O daha çok gençti" diyerek sürekli gözyaşı döktü.

Aze Tarım