Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
24 Şubat 2018 Cumartesi, 10:12

Mersin Büyükşehir Belediyesi, emekli vatandaşların emeklilik süreçlerini daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri ve kaliteli vakit geçirebilmeleri amacıyla ‘İkinci Bahar Emekli Evi’ açıyor. Sohbet, dinlenme, oyun, sağlık, sanat ve kültür alanlarının yer alacağı Emekli Evi’nde, anılar, sevinçler ve hüzünler paylaşılacak.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘İkinci Bahar Emekli Evi’ ismini alacak olan evin Mart ayının sonlarına doğru açılması planlanıyor.
 
Emeklilerin ikinci baharlarını yaşayabilmeleri için, ‘Bir Bardak Çay Ailedir’ diyerek yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açmaya hazırlandığı Emekli Evi’nden Mersin’de ikamet eden tüm emekliler faydalanabilecek.
 
Memleket meseleleri burada konuşulacak!
 
55 yaş üstü emeklilerin faydalanabileceği İkinci Bahar Emekli Evi’nde, vatandaşlar çalışma hayatlarını bitirdikten sonra evde vakit doldurmak ve zamanlarını boş yere harcamak yerine, Emekli Evi’nde hem birbirleriyle sohbet edebilme fırsatına erişecek, hem de evde yapılacak olan sosyal aktivitelerle hayata bağlanmaya devam edecekler.
 
Mersin’de yaşayan emekli vatandaşların kendilerini yalnız hissetmemelerine yönelik birbirleri arasında sosyal bağ kurmak, toplumsal yaşama ve geleceğe yönelik bakış açısına ivme kazandırmak ve emekli vatandaşlara yönelik merkezlerde sanatsal ve kültürel ortam hazırlamayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Emekli Evi’nde emekli vatandaşların ikinci baharlarını yaşamalarını sağlamak istiyor.

 

Aze Tarım
Bedrettin Sarpkaya Spor Merkezi açıldı