Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
24 Kasım 2015 Salı, 16:19

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Akademik Oda Orkestrası, 2015-2016 konser sezonu kapsamında bir kez daha Mersinli müzik severlerle bir araya geldi. 23 Kasım Pazartesi günü düzenlenen konserde, MEÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Halit Turgay'ın Kilikia Flüt Konçertosu'nun dünya prömiyeri de yapıldı.

 

Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Oda Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi Konser Salonu'nda gerçekleşen konsere ilgi yoğun oldu. Şef Dağhan Doğu yönetiminde sunulan konsere; Flüt sanatçısı Halit Turgay ve Klarnet sanatçısı Orçun Civelek solist olarak katıldı.

 

Hasan Tura'nın Klarnet Konçertosu, Nevit Kodallı'nın Güzelleme adlı eserlerinin seslendirildiği gecede Halit Turgay'ın bestelediği Kilikia Flüt Konçertosu'nun dünya prömiyeri de yapıldı. 'Portakal Bahçeleri / Mersin', 'Kleopatra Kapısı / Tarsus' ve 'Kaşık Havası / Silifke' adlı üç bölümden oluşan konçertoyu Halit Turgay ve Akademik Oda Orkestrası birlikte seslendirdi. İlk kez seslendirilen ve canlı kaydı yapılan Kilikia, dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Aze Tarım