Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
26 Kasım 2015 Perşembe, 11:53

'Kaliteli Kadın' Adlı Tiyatro Oyunu Öğretmenler İçin Ücretsiz Sahnelendi

Tarsus'ta Yazar Arkın Çalapala'nın, 'Ana' adlı kitabından tiyatroya uyarlanan Arkın Çalapala'nın yönettiği 'Kaliteli Kadın' oyunu öğretmenler için sahnelendi.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Tarsus 75.Yıl Kültür Merkezinde öğretmenlere yönelik sahnelenen 'Kaliteli Kadın' adlı Tiyatro oyunu beğeni ile izlendi.

 

Tüm öğretmenlerin davetli olduğu ve ücretsiz olarak sahnelenen tiyatro oyununda  Arkın Çalapala'nın rol arkadaşlığını ise tiyatro oyuncusu Mukaddes Ezgi Koç yaptı. Yazar Arkın Çalapala'nın 'Ana' adlı kitabından tiyatroya uyarlanan 'Kaliteli Kadın' adlı oyunda, kadın erkek ilişkisi, sevgililer arasındaki kaprisler ile ilişkilerde karşılıklı fedakârlığın önemine vurgu yapıldı.  

 

Tek perdeden oluşan drama da, azmin elinden bir şeyin kurtulamayacağı ve konuya odaklanıldığında cesaretli adımlar atılarak aşılması güç engellerin kolaylıkla üstesinden gelinebileceği gözler önüne serildi.

 

Yaklaşık 1 saat süren oyunun sonunda gerçek gökkuşağını da tiyatro sahnesinde ilk defa sergileyen rol arkadaşları Arkın Çalapala ve Mukaddes Ezgi Koç, öğretmenler ve tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.

Aze Tarım