Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
25 Nisan 2017 Salı, 09:27

TARSUS Süt Üreticileri Birliği, proje ortağı kurumlarla birlikte, kadın çiftçilere yönelik olarak “Süt Sığırcılığı” kursu düzenledi. Geçtiğimiz günlerde Cinköyü’nde gerçekleşen kursun ikinci etabı Alibeyli köyünde düzenlendi.
 
Tarsus Süt Üreticileri Birliği’nin öncülüğünde İş-Kur Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi ve Ticaret Borsası’nın birlikte düzenledikleri kurslara kadın çiftçiler yoğun ilgi gösteriyor.

 
Kursta eğitimleri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veterinerlerinden İbrahim Tekeli veriyor.
 
Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yılmaz Karabulut, bölgemizde sütçülüğün geliştirilmesi adına her türlü çabayı gösterdiklerini kaydederek, “Düzenlediğimiz bu kurslarla özellikle kadın çiftçilerimizin daha fazla bilinçlenmelerini amaçlıyoruz” dedi.
 
Sütün kalitesinin artması ve üreticinin daha fazla gelir elde edebilmesi adına 16 süt tankı dağıttıklarını ifade eden Başkan Yılmaz Karabulut, “Hem kırsalda, hem de ova da üreticilerin kullanmaları amacıyla 16 süt tankı dağıttık. Bu şekilde hem sütün kalitesini arttırdık, hem de üreticilerimizin daha fazla gelir kazanmalarını sağladık” dedi.
 
Genç Çiftçi Projesi’yle ilgili olarak da çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Yılmaz Karabulut, SÜTBİR Sigorta Aracılık Hizmetleri Tarsus Şubesi olarak da çiftçilere hizmet verdiklerinin altını çizdi.
 
Başkan Yılmaz Karabulut, “SÜTBİR Sigorta Aracılık Hizmetleri tarımdan kaskoya, birçok ürünü sunan, toplumsal sigorta bilincini mümkün olan her koldan geliştirmek ve sigortacılık ürünleriyle hizmetlerini toplumun her kesimine ulaştırmayı hedeflemektedir” diye konuştu.

 

Aze Tarım