Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
24 Mart 2017 Cuma, 13:14

Hakan BULUT/TARSUS AKDENİZ

REFERANDUM öncesinde seçim bölgesi olan Mersin ve özellikle Tarsus’ta yoğun bir şekilde çalışan eski Kültür Bakanı – CHP’li M. İstemihan Talay, Tarsus’ta bulunan esnaf odalarının başkanlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Talay, “evet-hayır” oy dağılımı konusunda görüşlerini açıkladı.
 
Mersin Üniversitesi Tarsus Yerleşkesi yanında bulunan kır bahçesinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Talay, seçim bölgesi olan Mersin ve Tarsus’ta hayır oylarının önde olduğunu kaydederek, “Bölgemizde 16 Nisan’da yapılacak referandumda vatandaşlarımızın çoğunluğunun tercihinin hayır olacağını gözlemliyoruz. Bizim yaptığımız çalışmalara göre il genelinde %65 ile 70 aralığında hayır oyu çıkmasını bekliyoruz” dedi.
 
Konuşmasında iktidarı eleştiren eski Kültür Bakanı Talay, “Özellikle iç ve dış siyasette yapılan yanlışlar, maalesef ki ülkemizi çok kötü bir duruma getirdi. Bu kadar güçlü bir iktidarın bu hale nasıl geldiğini anlamak gerçekten güç! AK Parti idarecilerinin gelecekle ilgili kaygıları var. Uyguladıkları yanlış politikaların hesabının bir gün sorulacağını bildikleri için bu referandumu halkın önüne getirdiler. “Nasıl kendimizi korumaya alırız?” endişesi içerisindeler” diye konuştu.
 
Talay, “7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma şansını yitiren, fakat yaşanan terör olayları gölgesinde gidilen 1 Kasım seçimlerinde yeniden tek başına iktidar olma şansı yakalayan AK Parti, yaptığı yanlışlarla bugüne kadar geldi. Bu referandum değişikliği ile Türkiye, bir Ortadoğu ülkesine çevrilmeye çalışılmaktadır. Benim tahminlerime göre halkımızın %60’lık kesimi vatanına, toprağına, Cumhuriyetine sahip çıkarak hayır yönünde oy kullanacaktır. Ülkemiz 16 Nisan’dan sonra daha huzurlu olacaktır” şeklinde konuştu.
 
Tarsus Fırıncılar Odası Başkanı Ziya Ateş’in organize ettiği kahvaltıya katılım gösteren tüm esnaf odası başkanlarına tek tek teşekkürlerini ileten Talay, “Kanaat önderleri olarak sizlerin de ülkemiz selahiyeti açısından doğru adımlar atacağınıza gönülden inanıyorum, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Aze Tarım
Tarsus Kelepir Kitabevi’nden Bir İndirim Kampanyası Daha