Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
17 Temmuz 2018 Salı, 18:12

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Abalıoğlu Tarımsal Üretim A.Ş arasında Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.
 
Bu kapsamda işletme çalışanlarına 40 saat süreli Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Elle Taşıma, Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü Kursları verilecek. Kurslar işletmede yer alan eğitim sınıflarında Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından planlanıp açılacak.
 
Protokol imza törenine Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy ve firma İdari İşler Müdürü Mustafa Tan katıldı.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada “Örgün veya yaygın eğitim yoluyla bireyleri mesleğe hazırlamak, meslek sahibi olanların mesleklerindeki gelişimlerini ve yeni mesleklere uyumlarını sağlamak amacıyla gerekli bilgi, beceri, tavır ve değer duygularını geliştiren ve bireylerin fiziki, sosyal, kültürel ve ekonomik yeteneklerinin gelişim sürecinin bir plan içerisinde yürütülmesini sağlayan eğitimler mesleki eğitimlerdir. Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi de, yeterli oranda ve kalitede mesleki eğitimini tamamlamış olanların işetmelerde çalışmaya devam etmeleridir. Müdürlük olarak bölgemizde faaliyet gösteren işletmeleri bilgilendirip mesleki eğitimini tamamlamamış işletme çalışanlarının Tarsus Halk Eğitim Merkezi ile koordineli bir şekilde tespit edip mesleki eğitimlerini tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir.” Şeklinde konuştu.

 

Aze Tarım
Emekliler Mavi Yolculuğa Çıktı