Mersin'deki gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
26 Şubat 2017 Pazar, 20:06

İstanbul, Ankara ve Mersin ile birlikte 6 ilde öncelikli olmak üzere 7 bin bekçi alınacak.
Son zamanlarda özellikle Doğu ve Güney Doğu'da alımı yapılan bekçilerde şu sıralarda batı illerinde de alım yapmaya başladı.
 
Son olarak NTV'de çıkan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla, İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay öncelikli olmak üzere 7 bin bekçi alınacak. Bu alımların önümüzdeki günlerde şekilleneceği ve bu konu ile ilgiliolarak, valilikleri vatandaşları internet siteleri üzerinden bilgilendireceği açıklandı.
 
GENEL OLARAK BEKÇİ ALIM ŞARTLARI
 
Şimdiye kadar alımı yapılan bekçi adaylarından aranan şartlar şöyle;
-Bekçi olabilmek için başvuran adayların Türk vatandaşı olması,
-lise ve dengi okul mezunu olması,
-başvurdukları illerde en az bir yıl ikamet etmeleri,
-adayların 30 yaşından yukarı olmaması,
-görev yapmaya engel bir hastalığı bulunmama,
-ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmama
 
Bu şarları taşıyanlar, oluşturulan özel bir kurul tarafından sözlü sınava tabi tutulacak, sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacak. Yazılı sınav sonuçlarına göre asil ve yedek aday listesi belirlenecek.
 
Yazılı sınavda adaylara Türkçe, Tarih, Matematik ve Genel Kültür derslerinden hazırlanan sorular yöneltilecek.
 
100 üzerinden 70 puan alan adayların başarılı sayılacağı sözlü sınavının sonuçları, başvurunun kabul edildiği ilçe kaymakamlığının internet adresinden ilan edilecek.
 
Aday listesine giren isteklilerden yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olanlar, tebligat üzerine en yakın tam teşekküllü devlet hastanesinden alacakları Sağlık Kurul Raporlarını ilgili emniyet birimlerine teslim edecek. Bunlardan, bekçiliğe girmeye elverişli olduğu anlaşılanlar, vali veya kaymakam onayı ile aday memur olarak atanacak.
 
Adaylar, çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu için sadece bir ilçe kaymakamlığına müracaat edebilecek. Aday, bekçi olmaya hak kazandığı takdirde, başvuru yaptığı ilçenin kadrosuna atanacak.
 
Ataması yapılan aday memurlar arasından kanuni süreler içerisinde göreve başlamayanların yerine yedek listesinden sıra ile çağrılacak. (MersinHaber.com)

 

Aze Tarım